Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Andalusien

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 215:- -
Charter (flyg+hotell) Från 1 575:- Från 1 945:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Andalucia
Invånare
7.500.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Andalusien kan besökas året runt. Sandstränder lockar på våren, sommaren och långt in på hösten, och på vintern kan man gå på upptäcktsfärd inne i landet. Om man i första hand vill besöka byar på landet som Granada och Sevilla, är det bästa att välja bort månaderna juli och augusti, då det är olidligt varmt i regionen.

Reselitteratur

Turen går til Sydspanien

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Andalusien

Kultur och underhållning

Det finns ett stort utbud av sportsaktiviteter i Andalusien, i de stora städerna och semesterorterna. Ridning, golf, simning, tennis och polo, det finns inte en gren som man inte kan utöva i regionen. Annars hålls det festivaler året om i Andalusien. Upplev även firandet av "La virgen de la Cabeza" vid Sierra Morena norr om Andújar. Jungfrun firas den sista söndagen i april och över en halv miljon människor samlas för att se jungfruparaden, som har rötter i det 13.e århundradet.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett otal hotell i Andalusien. På de stora semesterorterna dominerar moderna hotellkedjor, men inne på landet kan man bo billigt på privata pensionat, på mera anspråkslösa hotell, på campingplatser, eller i stugor. Man kan även prova att övernatta i ett slott eller kloster. Det finns flera vandrarhem i regionen. Beställ hotell i Andalusien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att få tag på en taxi i Andalusiens större städer och på semesterorterna, där man kan preja en på gatan. Ute i byarna, kan det dock vara lite svårt. Det är billigt att åka taxi, och det körs efter taxametern.

Övrig transport

Tågnätet är väl utbyggt överallt i Spanien, även i Andalusien. Det kör också bussar på de flesta långa sträckorna och lokalt. I Sevilla finns det dess utom en tunnelbana. Och alla större städer och semesterorter har inrikesflygplatser.

Särskilda förhållanden

Top
Jaén provinsen i Andalusien är världens ledande producent av olivolja och oliver. Lägg märke till de många olivmarknaderna i området.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.