Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Baleariska Öarna

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 140:- Från 1 325:- Från 3 095:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Islas Baleares
Invånare
600.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De Baleariska öarna kan besökas året runt. På sommaren finns det väldigt många turister på öarna. Den tidiga våren är också en bra tid. Då är turismen mera dämpad, men vädret är redan varmt och stränderna också härliga. Man kan även besöka de Baleariska öarna på vintern, för det finns en mängd intressanta sevärdheter på öarna.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 På de Baleariska öarna.

Kultur och underhållning

Menorca har några spännande historiska monument och erbjuder goda vandringsmöjligheter. Vandringsmöjligheterna är dock ännu bättre på Mallorca i öns nordvästra bergstrakter. Dessutom har öarna allt att erbjuda, när det gäller sport och ett svängigt nattlig. Det bästa nattlivet finner man dock på Ibiza. Ön är fullt med diskotek och barer, och de används flitigt av , särskilt, unga turister, som är på partysemester.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett myller med hotell på De Baleariska öarna. De stora hotellkedjorna har dykt upp, och de dominerar de flesta semesterorterna, men man kan även finna mindre och anspråkslösare hotell, som inte är lika dyra ( men det långt mellan dem). Under turistsäsongen skall man inte förvänta sig att bara kunna få ett rum. Det är bäst att boka hemifrån. Det finns även campingplatser på alla öarna, och förhållandena är utmärkta. Beställ hotell i Baleariska Öarna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i huvudstäderna på alla tre öar. Som regel kan man preja en på gatan, annars kan man ringa efter en. Det är ganska billigt att åka taxi, och det används taxameter.

Övrig transport

Det finns flygplatser på alla tre öarna, och det finns bra lokala bussnät. Men ett bra sätt att ta sig runt på de många trånga bergsvägarna, är på motorcykel, scooter eller mountainbike. Det finns också massor med biluthyrningsföretag på öarna. Dessutom finns det flera dagliga färjförbindelser mellan öarna och fastlandet.

Särskilda förhållanden

Top
Var uppmärksam på att de Baleariska Öarna översvämmas av turister på sommaren, så det kan vara en bra idé att välja en annan årstid om man vill undvika dem.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.