Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Barcelona

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 625:- Från 1 135:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Barcelona
Invånare
2.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Barcelona.

Bästa restid

Top
Barcelona är underbart året runt. Vår, sommar och långt in på hösten kan man njuta av solen och badstränderna, och samtidigt lockar de många unika, kulturerbjudandena som staden tillhandahåller. Vintern kan användas att studera stadens alla fantastiska sevärdheter.

Kultur och underhållning

Top
Det finns ett stort utbud av kulturella sevärdheter i Barcelona, i form av Teater, museer och konstgallerier. Staden bjuder även på en mängd konserter. Många avhålls i mysiga Poble Espanol vid det olympiska stadion. Man kan även gå på Camp Nou och se FC Barcelona spela, om man är sportsfreak, eller också kan man ta del av Barcelonas hektiska nattliv.

Övernattning / Hotell

Top
Det myllrar med hotell i Barcelona. Och de finns i allt från lyxklass, till anspråkslösare pensionat, där gatuljuden är höga, men rummet billigt. Det finns även campingplatser utan för staden, och det finns vandrarhem i området. Beställ hotell i Barcelona här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i Barcelona. Man kan preja en på de flesta ställena i staden, och det är billigt. Det körs enligt taxametern.

Särskilda förhållanden

Top
Barcelona har bra marknader. Den bästa är Els Encants, som är en second hand marknad. Men prova även Placa de les Glòiries Catalanes, där det säljs antikviteter. Lägg märke till att de talar katalanska i Barcelona och därför kan vara svåra att förstå, trots att man talar spanska.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.