badsemester i dubai

Badsemester i Dubai – är det något för dig?

Anette Rolnæs
Dubai är en manifestation av först, störst och högt – en gigantisk bild av vad som kan byggas för pengar. En hägring av välstånd och innovation. Och om strand och shopping står överst på din önskelista, efterföljt av stor bekvämlighet så är Dubai ett säkert kort. Men vad kan Dubai annars erbjuda? Läs om att åka på badsemester i Dubai här.

Dubai är på sitt eget sätt ett fascinerande ställe. Mellanösterns Manhattan kallas staden ibland men sanning är att det inte finns någon motsvarighet till Dubai. Det är bara i en stad i världen du kan besöka världens högsta byggnad Burj Khalifa och skjutas upp i skyn i världens snabbaste hiss medan du blir upplyst av en multimediashow som förbereder dig på vad som väntar dig när du kommer hela vägen upp.

Läs också: De billigaste 3* charterresorna till Dubai – lågprisöversikt

Sandstränder och shoppingcenter i Dubai

Badsemester i Dubai

Dubai har stränder med fin, vit sand, rent vatten och caféer. På en strand kan du njuta av utsikten över stadens skyline, på en annan kan du pröva på kite surfing. Här finns det stränder till avslappning och för de aktiva.

Dubai erbjuder också shoppingmöjligheter som kan sluka hela resekassan. Inte nog med att världens största shoppingcenter (Dubai Mall) ligger i Dubai, men Dubai är också hemort för världens första shoppingresort (Mall of the Emirates) som sätter nya standarder för shoppingupplevelsen med bland annat en skidanläggning inomhus.

Kontakt främjar förståelsen

Badsemester i Dubai

Din bästa möjlighet för ett möte med lokalbefolkningen är Sheikh Mohammad Bin Rashid Center för kulturell förståelse. Med mottot ”Öppna dörrar, öppna sinnen” erbjuder centret ett brett utbud av arrangemang.

Boka en måltid och starta med en guidad vandring i det historiska Al Fahidi-distriktet. Ta därefter – på beduinmanér – plats på mattor och kuddar och njut av ett urval med traditionella rätter medan din lokala värd besvarar alla dina frågor om livet i emiraten.

Håll inte tillbaka: fråga med öppet sinne och få svar i samma anda.

För- och nackdelar med Dubai

Semester i Dubai

Dubai är en stad som delar åsikterna eftersom det finns både nack- och fördelar, men en sak är säker: du kommer inte att ha tråkigt i Dubai.

Bland fördelarna är att upplevelserna står i kö: akvarium och undervattenzoo, det vildaste vattenland, skidbacke, skridskobana, stadsmuseum, spa, luftballongfärd, motorsport, dykning, ökenäventyr och mat från hela världen.

Offentlig transport är billigt och bra (taxin och tunnelbana), hotellen är av hög standard, solen konstant och stränderna breda, rena och uppdelade i aktivitets- och avslappningsstränder.

Även om Dubai glittrar och blinkar som den enda staden av sitt slag i världen, så kan det uppfattas som om det är något själlöst med alla dess skyskrapor, motorvägar, shoppingcenter och lyxhotell och stadens evinnerliga försök att imponera på besökaren. Staden är planerad för biltrafik snarare än för människor och det enda stället där du kommer nära naturen är på stranden.

Är Dubai något för dig?

Chartersemester i Dubai

Även om Dubai är en upplevelse ut över det vanliga, så är det inte nödvändigtvis en upplevelse för alla. En bra utgångspunkt är att fråga dig själv, vad prioriterar du på semestern?

Om du överväger att åka på solsemester till Dubai och strand och shopping står överst på din önskelista, följt av bekvämlighet, då är Dubai en säker vinnare.

Ska barnen med på resan finns det en stor risk för att de inte ville med hem igen. Dubai är en gåva till barnfamiljer som uppskattar en semester fylld av aktiviteter, dessutom inom trygga ramar. Släpp loss med barnen i Dubais vattenland, se dem gapa av förvåning i guldsouken och bjud dem på en stor glass i Dubai Mall.

moske i dubaiTänk dig om en extra gång om ett dekadent nattliv är en del av drömresan. Visst kan man njuta av alkohol på hotellbarer och på privata klubbar, men om du påträffas berusad i allmänheten riskerar du att bli anhållen eftersom alkohol är förbjudet enligt sharialagar som gäller i Dubai.

Om du föredrar långa promenader längs gröna stigar, specialmuseer, små lokala restauranger var värden personligen hälsar dig välkommen så är det inte Dubai som ska ha glädjen av ditt besök.

Om du däremot anser att allt ska prövas en gång och den lyxiga atmosfären i Dubai lockar dig, hitta då din resa till Dubai i vår chartersökmotor här.

Toppfoto (c) istockphoto / monkeybusinessimages
Skyline och Jumeirah-stranden (c) istockphoto / ImageGap
Möt lokalbefolkningen (c) istockphoto / Sami Sert
Downtown (c) istockphoto / Nikada
Seglats med familjen (c) istockphoto / travnikovstudio
Fasaden på en moské (c) istockphoto / Antonio D’Albore

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.