älskar bangkok

“Jag älskar Bangkok – så här förälskar du dig också”

Kenneth Karl Nielsen
Mötet med Bangkok kan vara skrämmande. Så fort du stiger av flygplanet möts du av luftfuktigheten. Flygplatsen verkar jättestor och oöverskådlig. Inne i staden kämpar taxi- och tuk tuk-chaufförerna om din gunst. Solen bränner eller så faller regnet från skyn. Trafiken är vild och utan regler. Oljudet är överväldigande. Smoggen hänger i dina näsborrar och det är extremt varmt.

För riktigt många resenärer är besöket i Bangkok en nödvändig bekantskap eftersom många påbörjar sin Thailandsresa här. Och det är verkligen inte alla som är lika förtjusta i staden! Jag vill uppmana alla att ge Bangkok en chans till eftersom staden har så mycket att erbjuda. Under de senaste 20 åren har jag besökt Bangkok många gånger och varje gång jag anländer till flygplatsen är det som att komma hem. Så fort jag sätter mina fötter på Bangkoks jord, lägger det sig en ro över mig. Det är dags för att återse trevliga människor och att återuppleva fantastiska upplevelser, vilket gäller både Bangkok och Thailand.

Börja dagen i Bangkok med denna övning
Stäng ögonen ett ögonblick. Andas djupt. Slappna helt av. Le. Rensa hjärnan, var positiv och öppna dina sinnen. Så är du redo för att se en helt annan sida av Bangkok än den jag beskrev in inledningsvis. En sida av Bangkok som bjuder på ett leende och gästvänligt folk och en mängd fina upplevelser. Ett Bangkok var jag bland annat älskar att göra följande:

älskar bangkokstreetfood

* hitta total avslappning på gömställen vid de mindre kända templen
* observera Bangkok från en lokal färja på Chao Phraya-floden
* gå vilse bland de många små bodarna i China Town
* dricka en kall, thailändsk öl i Khao San-området
* äta starkt kryddad mat från en gaturestaurang
* förhandla priser på souvenirer med gatuförsäljare
* besöka Grand Palace – kanske det vackraste tempelkomplexet i hela världen.

Hur gör man för att förälska sig i Bangkok?

Utvidga dina vyer – inte alla försöker lura dig
Många resenärer kommer till Bangkok (och resten av världen) med inställningen att den lokala befolkningen är ute efter att lura dig på dina pengar. Det är helt enkelt INTE SANT. De lokala försäljarna försöker bara göra affärer så bra som möjligt och du är den rika västerlänningen med massor av pengar. Var artig och behandla alla korrekt så kommer du själv att bli behandlad på motsvarande sätt av majoriteten av de thailändare du möter.

Lär dig det vänliga ”nej tack”-leendet
I samma anda som det ovanstående råd så är er en bra idé att hitta ett vänligt sätt att avvisa påträngande försäljare på. Jag har genom åren utvecklat ett speciellt ”nej tack”-leende och i de flesta fall kan du avvisa en försäljare tydligt och bestämt på ett vänligt och snabbt sätt.

Boka ett bra hotell till första natten – köp eventuellt ett startpaket
Allt för många börjar sin vistelse i Bangkok på fel fot på grund av att de är trötta när de anländer. Det kan vara ansträngande att hitta transport och hotell i en ny storstad som du inte känner till. Det är enkelt att beställa ett hotell online på förhand och bland andra Kilroy Travels erbjuder startpaket i Bangkok. Boka gärna ett lite bättre hotell för den första natten så får du en angenäm början på din Bangkok-vistelse.

Ta dig avsidesälskar chao praya
Det är riktigt mycket människor och riktigt många turister i Bangkok. Kommer du med lite stress från en skyndsam vardag i Sverige som bagage kan staden vara en mycket överväldigande upplevelse. Men lyckligtvis finns det lugn och ro nära till hands. Sväng ner på en mindre väg, ha en bok med dig och sätt dig ner och läs den på en bänk i en lugn park, besök mindre buddistiska var du nästan kan ta på lugnet och låt dig själv gå vilse på Bangkoks gator – det är bestämt en upplevelse. Ta gärna en färja till västsidan av Chao Phraya-floden, var det är mer lugnt än vad det är i stadens absoluta centrum.

Ta dig god tid
I västvärlden har vi uppfattningen att vi ska vara otroligt effektiva hela tiden. Allt ska föregå i ett snabbt tempo och vi har av en eller annan orsak alltid bråttom. Så är inte livet i Bangkok eller Thailand. Och om du kan acceptera detta från början så kommer du att få en annan och bättre uppfattning om Bangkok. Ge dig själv gott om tid – kämpa emot behovet att vara effektiv och kompetent. Använd gärna några dagar i Bangkok på att slappna av och följa thailändarnas rytm istället för din egen. Vad ska du egentligen uppnå?
Jag hoppas att du kan använda ovanstående råd. Jag själv älskar Bangkok och jag ser redan fram emot mitt nästa besök.

Hitta resan till Thailand

Hos Travelmarket kan du söka både efter flygbiljetter till Bangkok och charterresor. Nedan finns några exempel med avresa inom en snar framtid.

FX Hotel Pattaya
PattayaFX Hotel PattayaThailand (7 nätter)Superior dubbelrum
8 506:-Välj
Hotel Ton Aor Place
BangkokHotel Ton Aor PlaceThailand (7 nätter)Superiorrum - 2 enkelsängar
8 602:-Välj
Bella Villa Serviced Apartment
PattayaBella Villa Serviced ApartmentThailand (7 nätter)Dubbelrum
8 708:-Välj
JC Kevin Sathorn Bangkok Hotel
BangkokJC Kevin Sathorn Bangkok HotelThailand (7 nätter)Svit (1 sovrum)
10 081:-Välj
Amari Hua Hin
Hua HinAmari Hua HinThailand (7 nätter)Deluxerum - 2 enkelsängar
10 136:-Välj
Amari Hua Hin
Hua HinAmari Hua HinThailand (7 nätter)Deluxerum - 2 enkelsängar
10 205:-Välj
Blue Tara Hotel Krabi Ao Nang
Ao NangBlue Tara Hotel Krabi Ao NangThailand (7 nätter)Superiorrum med balkong
11 306:-Välj
Sugar Marina Resort Cliffhanger
Ao NangSugar Marina Resort CliffhangerThailand (7 nätter)Superior dubbelrum
11 324:-Välj
Srisuksant Resort
KrabiSrisuksant ResortThailand (7 nätter)Superiorrum
11 475:-Välj
Apple A Day Resort
KrabiApple A Day ResortThailand (7 nätter)Deluxe dubbelrum med balkong
11 643:-Välj
Toppfoto (c) Kenneth Karl Nielsen
Street food (c) Kenneth Karl Nielsen
Chao Praya (c) Kenneth Karl Nielsen

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.