En traditionell långsvansbåt vid en vacker tropisk strand med kristallklart vatten och blå himmel.

Resor till Thailand

Thailand är ett av orientens mest populära resmål, och det finns naturligtvis en god anledning till att det förhåller sig så. Oavsett om du föredrar att slappa på stranden, vandra i djungeln eller att uppleva den fantastiska matkulturen så kan du tillfredsställa alla sinnen med en charterresa till Thailand.

Billiga resor till Thailand

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Thailand

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Golden Tulip Essential Pattaya Hotel
Golden Tulip Essential Pattaya Hotel Premiumrum
Pattaya, Siam Bukten 26. maj från Stockholm 7 nätter
8 515:- Välj
Ibis Hua Hin
Ibis Hua Hin Dubbelrum ( 1 eller 2 sängar)
Hua Hin, Siam Bukten 28. maj från Stockholm 8 nätter
9 495:- Välj
Siam Bayshore Resort & Spa
Siam Bayshore Resort & Spa Deluxe med trädgårdsutsikt
Phuket 26. maj från Stockholm 7 nätter
10 935:- Välj
Sugar Marina Resort Cliffhanger
Sugar Marina Resort Cliffhanger Superior dubbelrum (poolutsikt)
Ao Nang, Siam Bukten 28. maj från Köpenhamn 7 nätter
10 953:- Välj
Srisuksant Resort
Srisuksant Resort Superior dubbelrum
Krabi, Södra Thailand 28. maj från Köpenhamn 7 nätter
11 063:- Välj
Lanta Pura Beach Resort
Lanta Pura Beach Resort Dubbelrum 1 eller 2 sängar SUPERIOR
Ban Ba Kan Pa, De Thailändska Öarna 19. maj från Stockholm 8 nätter
11 245:- Välj
The Leaf Oceanside by Katathani
The Leaf Oceanside by Katathani Dubbelrum
Ban Sin Hai, De Thailändska Öarna 13. maj från Stockholm 8 nätter
11 395:- Välj
Lanta Andaman Resort
Lanta Andaman Resort Economy dubbelrum
Södra Thailand 28. maj från Köpenhamn 7 nätter
11 480:- Välj
Bay View Resort
Bay View Resort Villa - Superior
Ko Phi Phi 20. maj från Stockholm 8 nätter
12 145:- Välj
First Residence
First Residence Dubbelrum 1 eller 2 sängar SUPERIOR
Ko Samui 22. maj från Stockholm 8 nätter
12 745:- Välj
ANNIKA KOH CHANG
ANNIKA KOH CHANG Dubbelrum - Superior
Koh Chang, Det Centrala Thailand 1. jun från Köpenhamn 7 nätter
12 745:- Välj
Mercure Koh Chang Hideaway
Mercure Koh Chang Hideaway Rum
Det Centrala Thailand 19. maj från Köpenhamn 7 nätter
13 187:- Välj
Koh Tao Simple Life Resort
Koh Tao Simple Life Resort Dubbelrum ( 1 eller 2 sängar)
Ko Tao 7. maj från Stockholm 8 nätter
13 945:- Välj
The Cha Am Methavalai
The Cha Am Methavalai Dubbelrum - Superior
Cha-am, Siam Bukten 15. jun från Göteborg 7 nätter
14 245:- Välj
Chantaramas Resort and Spa
Chantaramas Resort and Spa Deluxe room
Ko Phangan 6. maj från Stockholm 8 nätter
14 395:- Välj
Cape Kudu Hotel
Cape Kudu Hotel Dubbelrum deluxe med frukost
Koh Yao Noi 28. maj från Stockholm 8 nätter
16 045:- Välj
Bedöm resmål (103 omdömen)
4.4

Hitta en skön chartersemester till praktfulla Thailand

Upplev ditt eget paradis

Thailand kallas ofta för Asiens pärla, och det är ett epitet som landet verkligen förtjänar. Thailand är ett sinnenas paradis och ett av världens mest mångsidiga resmål. Med en billig charterresa till Thailand har du möjlighet för att uppleva allt från vandring genom de frodiga regnskogarna, med sina majestätiska vattenfall, till stillsamma seglatser på både stora och små floder. Bli kompis med en elefant och ge dig iväg på en ridtur, ta dykcertifikat och upplev de färgglada tropiska fiskarna på nära håll. Om du inte vill löpa linan ut och dyka, så kan du gott snorkla vid vattenytan – det råder knappast brist på vackert marint liv där heller! Om du är äventyrslysten kan du simma med lekfulla delfiner, och när du blir trött så kan du bara slappna av på en kritvit sandstrand med en drink i handen – naturligtvis till ljudet av vågornas brus och palmbladen som varsamt vajar i den ljumma havsbrisen.

Låt ditt gastronomiska sinne vakna

Få är de matälskare som inte älskar Thailand för dess kök. Oavsett budget så bjuder Thailand alltid på kulinariska läckerheter i kreativa presentationer. Du kan själv ge dig ut på jakt bland restauranger och matstånd, eller låta en erfaren guide visa dig de många gastronomiska möjligheter som landet bjuder på. En charterresa till Thailand kan vara så oändligt mycket mer än hotellens restaurangmat.

Thailands kulinariska överraskningar är en smältdegel av välsmakande rätter och inkluderar ofta soppor, ris, nudlar och någon form av curry. Även de mest kräsna av både barn och vuxna brukar bli tillfredsställda av den färgglada och kryddiga maten. Det mångsidiga Thailändska köket bjuder både på de starka chilirätterna som man ofta förknippar med Thailand, men också mycket sött, surt och salt i harmonisk balans. Denna unika kombination av smaker visar sig inte bara i huvudrätterna, utan också i de karaktäristiska desserterna, för inte att tala om överflödet av färsk, tropisk frukt. För en fördjupande inblick i det thailändska köket så kan du också prova på den thailändska kokonsten med hjälp av en matlagningskurs. Som extra bonus så återvänder du hem till Sverige och kan imponera och överraska familj och vänner med dina nyvunna kunskaper i den asiatiska kokkonsten.

Koppla av mentalt

Det är inte bara en fröjd för ögonen att uppleva skönheten i de många tempel som är generöst utspridda över Thailand. Du kommer också uppleva att tiden står stilla, och att det finns utrymme för att fokusera mer på det inre, om detta är vad du önskar. Betrakta de många lokalinvånarna som kommer till templen för att offra gåvor och bli välsignade av munkarna, eller kliv själv upp tidigt en morgon och delta i en morgonritual där du ger munkarna mat. Kanske vill du prova på en meditationskurs eller få en avslappnande massage; det gör inte något om du faller i sömn!

Varje dag är en fest

Thailand har inte fått epitetet ”leendets land” utan anledning, för som folkslag är thailändarna enormt positiva, leende och gästvänliga. Om thailändare ler så mycket på grund av de många fester och festivaler som hålls låter vi vara osagt, men Thailand har en enorm mängd festivaler och högtider spridda över året.

Några av de stora högtiderna som pågår över hela landet är Songkran i april och Loy Kratong i november. April är Thailands varmaste månad, och Songkran ger både plats till vackra ritualer, där yngre människor välsignar de äldre genom att hälla vatten över deras fötter och händer, och vilda vattenfestivaler, där ingen går säker och där alla kan riskera att bli blöta – även besökande turister!

Loy Kratong i november signalerer slutet på regnperioden, och man kan uppleva de vackra ljuslyktorna fara mot skyn, speciellt i norra Thailand, eller de flytande ljuslyktorna som placeras i sjöar, floder eller i havet för att hedra Buddhas fotspår. Traditionen kommer ursprungligen från Indien, men tillägnades Nang Noppamas, en av den tidigare Sukhothai-kungens älskarinnor, som tillverkade de flytande lanternorna av lotusblad, och därefter satte ut dem i en flod. Sätter du ut ett par flytande ljuslyktor tillsammans med din älskade, och lyktorna följer varandra, sägs det att man har funnit sin själsfrände.

Mer lokalt specifika festivaler är Phukets berömda, eller kanske beryktade, vegetariska festival, där man inte bara fokuserar på vegetarisk mat, men också på vilda (och ibland makabra) utsmyckningar. En annan populär festival är den lite mindre kända stearinljusfestivalen i Ubon Ratchathani i nordöstra Thailand, som lockar en stor publik till en parad av vackra utsmyckningar som går genom staden, och som avslutas med en skönhetstävling. Undersök gärna innan du reser vilka festivaler som pågår under den perioden du planerar att boka din charterresa till Thailand.

Vanliga frågor om resor till Thailand

Från vilka flygplatser kan jag resa till Thailand?

Du kan resa till Thailand från följande flygplatser: Göteborg, Karlstad, Luleå (Kallax), Stockholm, Sundsvall (Härnösand), Skellefteå, Umeå, Örebro och Köpenhamn

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Thailand | Charterreiser til Thailand

Billiga resor till Thailand

Charterbolag med charterresor till Thailand

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
  • Billiga charterresor med TripX
  • Billiga charterresor med TUI
  • Billiga charterresor med Ving