Nyår i London

Nyår i London – så här får du den bästa upplevelsen

Thiamka Margrethe Pedersen
Fira nyår i London och få en oförglömlig upplevelse. Oavsett var du befinner dig i metropolen kan du vara säker på fest. Gläd dig åt hur London Eye, Big Ben och Tower Bridge badar i underbara färger från den spektakulära fyrverkerishowen som lyser upp himlen. Se hur mycket flygbiljetter till London kostar och planera din nästa nyårsafton i London.

Fira nyårsafton i London

Vill du fira årets sista dag och ringa in det nya året på en annan plats än vanligt? Då ska du fira nyår i London för staden är värt ett besök även på nyårsafton. Oavsett var du befinner dig kan du vara säker på en festlig stämning.

Klicka här för att hitta de tips och erbjudanden du letar efter:

Hur mycket kostar flygbiljetter till London?
Vad kan man göra i London på nyårsafton?
Vad är de lokala traditionerna?
Vilka är de tre bästa sevärdheterna?
Hotell i London
Hitta en billig flygresa till England

Hur mycket kostar flygbiljetter till London?

Nedan hittar du en tydlig översikt över billiga flyg till London från olika flygbolag:

Sök efter billiga flygbiljetter till London här

Vad kan man göra i London på nyårsafton?

Invånarna i London kommer inte att skjuta fyrverkerier på nyårsafton och det är inte heller nödvändigt för det fixar staden själv och man kan i lugn och ro njuta av de fantastiska fyrverkerierna som målar himlen i alla färger.

Den största fyrverkerishowen sker vid Themsen utanför South Bank och Embankment. Fyrverkerierna avfyras bland annat på och runt London Eye och om du vill vara 100 % säker på att se allt ska du köpa biljett till en av de 100 000 utsiktsplatserna.

Om du hellre vill spara pengar så finns det naturligtvis många andra alternativ. Ju närmare London Eye du är, desto bättre. Fast du måste vara beredd på att dyka upp i god tid – 4-5 timmar före midnatt. Southwark Bridge, Millennium Bridge och Tower Bridge är exempel på bra utsiktsplatser.

Fira nyår i London

Om du inte vill spendera många timmar på att säkra en plats kan du trösta dig med att fyrverkerishowen är så spektakulär att du kan se den upplysta himlen oavsett var du befinner dig. Och om du inte lyckas få en bra plats så kan man se fyrverkerierna på en storskärm på Trafalgar Square.

Fira nyårsafton i London och åka hem nästa dag? Nej, det kan du inte göra. På nyårsdagen fortsätter festligheterna i staden och det är primärt den årliga nyårsparaden som stjäl rampljuset den 1 januari. En parad med olika figurer och tusentals uppträdare slingrar sig genom centrala London.

Så tillbringa nyår i London och ge dig själv en upplevelse för livet!

Vad är de lokala traditionerna?

Det finns inga gränser för vad London kan erbjuda av restauranger och det finns något för alla när det gäller prisklass, smak, stil och temperament.

De många etniska grupperna i huvudstaden har berikat staden med spännande restauranger. Därför är det svårt att säga hur en nyårsmeny ser ut i en smältdegel som London eftersom urvalet är stort och mångsidigt. Fast ostron, hummer och champagne finns det garanterat på många ställen.

Om din nyårsafton i London ska bli något helt speciellt kan du överväga att njuta av en nyårsmeny på en av Jamie Olivers eller Gordon Ramseys restauranger. Oavsett var du tillbringar din nyårsafton i London så kan du vara säker på att det blir fest på restaurangerna, pubarna, nattklubbarna och gatorna i London när klockan slår midnatt.

Om du planerar att fira nyårsaftonen i London ska du planera i förväg eftersom de flesta ställen kräver förhandsbokning för årets sista dag. Du kan naturligtvis också ta chansen och leta upp ett ställe som man bara kan droppa in på. Fast det rekommenderas inte om du har dåligt med tålamod eller knappt med tid.

Fira nyårsafton i London

Vilka är de tre bästa sevärdheterna?

Fira nyår i London samtidigt som du får en bra bild av staden. Det är svårt att välja vad man ska – eller inte ska – se i London. Börja med ”måsten” och sevärdheter som:

London Eye, Big Ben, Westminster Bridge, Westminster Abbey
Buckingham Palace
Tower of London och Tower Bridge.

Och om du vill shoppa så är den berömda shoppinggatan Oxford Street eller storvaruhusen Harrods och Selfridges självklara val.

Fira nyår i London

Hotell i London

Det finns en enorm mängd hotell i London och vissa är bra och andra dåliga. Det kan vara en djungel att hitta hotellet som uppfyller dina önskemål om läge, pris, komfort och mat / dryck.

Londons centrum erbjuder hotell i alla prisklasser – från mycket dyra till mycket billiga hotell. Kontrollera eventuellt omdömen från tidigare gäster.

Hitta hotell i London

Hitta en billig flygresa till England

Gör en sökning och jämför erbjudanden på resor till England. Du kan hitta inspiration på söksida för resor i december Hitta resor i december eller läs den här värmeguiden: Var är det varmt i december?

Nyårsafton i London

Fotos:
Foto (c) GettyImages/ topfoto/ extravagantn
GettyImages/ Nytårsskål/ Robert Daly
GettyImages/ The Shard/ franckreporter
GettyImages/ Dame foran Big Ben/ franckreporter
GettyImages/ London i guld/ Mila_1989Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.