Bilden visar en imponerande gyllene staty i förgrunden med Grand Palace och pråliga torn i bakgrunden under en klarblå himmel.

På jakt efter Buddha i Bangkok

Kenneth Karl Nielsen
Omkring 95% av thailändarna är buddhister. Det finns massor av vackra buddhastatyer runt omkring i Bangkok och har man kort tid i Bangkok hinner man se de väsentligaste på ett par dagar.

Templen (Wat´erna) i Bangkok är färgrika och stora. Därför ska man besöka dem under en tur till Bangkok. Att ta en tuk-tuk är ett snabbt, billigt och behagligt sätt att ta sig runt på. Här kommer en beskrivning av de bästa templen och buddhafigurerna.

En vackert upplyst tempelstruktur vid flodens kant i solnedgången med en rosa och lila himmel i bakgrunden.Wat Arun – Soluppgångens tempel
Börja din tempeltur här. Soluppgångens tempel är förstås vackrast när solen går upp! Wat Arun bör upplevas på avstånd med floden i förgrunden.

Wat Pho – med den vilande buddhan
Här hittar du den största samlingen av buddhas i Thailand, massor av vackra byggnader och den vilande buddhan. Den är stor, längden är 46 meter och höjden 15 meter. Det är lätt att spendera tid här.

 
Grand Palace och Wat Phra Keo med Smaragd-buddhan
Området omkring Grand Palace är fyllt med med massor av färgrika byggnader och utsmyckningar och man kan lätt tillbringa det mesta av en dag här. Områdets och hela Thailands heligaste buddha är Smaragd-buddhan som är placerad i Wat Phra Keo. Smaragd-buddhan (några menar att den är gjord av jaspis) är endast 75 cm hög och kan vara svår att se då den står långt bort på en vackert utsmyckad piedestal. Likväl upplever man mystiken när man kommer i närheten av den.

Wat Traimit med den gyllene buddhanEn stor gyllene Buddha-staty sitter på en vit piedestal i ett rikt dekorerat rum med gyllene ornament och mönstrade väggar.
Detta tempels huvudattraktion är ”Den gyllene buddhan”. Den gyllene buddhan är en sittande buddha och är gjord av massivt guld. Den väger 5,5 ton. När templet restaurerades för 50 år sedan trodde man att den gyllene buddhastatyn var tillverkad av lera. När man sedan skulle flytta statyn tappade man den och det yttersta lagret av lera föll av och avslöjade en staty av renaste guld. Den gyllene buddhan är absolut värd ett besök.

Skaffa din egen buddha
Se till att ta många bilder under dina tempelturer. Vill du ha en mer handfast buddhasouvenir efter att ha tittat på många buddhafigurer så kan du köpa en på en av Bangkoks marknader – det finns ett stort urval att välja mellan!

Om du letar efter andra utflyktsmål under din vistelse i Bangkok kan vi rekommendera att du läser vårt blogginlägg om Ayutthaya.

Hitta din resa till Thailand på Travelmarket, nedan finns några förslag på riktigt bra avgångar!

Bella Villa Serviced Apartment
PattayaBella Villa Serviced ApartmentThailand (7 nätter)Dubbelrum
11 104:-Välj
FX Hotel Pattaya
PattayaFX Hotel PattayaThailand (7 nätter)Superiorrum - 2 enkelsängar
11 137:-Välj
Hotel Ton Aor Place
BangkokHotel Ton Aor PlaceThailand (7 nätter)Superior dubbelrum
11 232:-Välj
Sirin Hotel Hua Hin
Hua HinSirin Hotel Hua HinThailand (8 nätter)Dubbelrum (2 sängar) - De Luxe
12 295:-Välj
JC Kevin Sathorn Bangkok Hotel
BangkokJC Kevin Sathorn Bangkok HotelThailand (7 nätter)Premierrum - 2 enkelsängar
12 325:-Välj
Blue Tara Hotel Krabi Ao Nang
Ao NangBlue Tara Hotel Krabi Ao NangThailand (7 nätter)Superior dubbelrum med balkong
12 521:-Välj
Sugar Marina Resort Cliffhanger
Ao NangSugar Marina Resort CliffhangerThailand (7 nätter)Superior dubbelrum
12 668:-Välj
Centara Anda Dhevi Resort & Spa
KrabiCentara Anda Dhevi Resort & SpaThailand (7 nätter)Deluxe dubbelrum
12 968:-Välj
Ibis Hua Hin
Hua HinIbis Hua HinThailand (8 nätter)Standard rum
13 045:-Välj
Palm Galleria
Ban Sin HaiPalm GalleriaThailand (8 nätter)Superior-rum
13 195:-Välj

Foton:
Toppfoto © istockphoto / AleksandarGeorgievWat Arun(c) istockphoto / Beboy_ltd
Wat Traimit(c) istockphoto / Paulina Lenting-Smulders

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.