buddha i bangkok

På jakt efter Buddha i Bangkok

Omkring 95% av thailändarna är buddhister. Det finns massor av vackra buddhastatyer runt omkring i Bangkok och har man kort tid i Bangkok hinner man se de väsentligaste på ett par dagar.

Templen (Wat´erna) i Bangkok är färgrika och stora. Därför ska man besöka dem under en tur till Bangkok. Att ta en tuk-tuk är ett snabbt, billigt och behagligt sätt att ta sig runt på. Här kommer en beskrivning av de bästa templen och buddhafigurerna.

buddha i bangkokWat Arun – Soluppgångens tempel
Börja din tempeltur här. Soluppgångens tempel är förstås vackrast när solen går upp! Wat Arun bör upplevas på avstånd med floden i förgrunden.

Wat Pho – med den vilande buddhan
Här hittar du den största samlingen av buddhas i Thailand, massor av vackra byggnader och den vilande buddhan. Den är stor, längden är 46 meter och höjden 15 meter. Det är lätt att spendera tid här.

 
Grand Palace och Wat Phra Keo med Smaragd-buddhan
Området omkring Grand Palace är fyllt med med massor av färgrika byggnader och utsmyckningar och man kan lätt tillbringa det mesta av en dag här. Områdets och hela Thailands heligaste buddha är Smaragd-buddhan som är placerad i Wat Phra Keo. Smaragd-buddhan (några menar att den är gjord av jaspis) är endast 75 cm hög och kan vara svår att se då den står långt bort på en vackert utsmyckad piedestal. Likväl upplever man mystiken när man kommer i närheten av den.

Wat Traimit med den gyllene buddhanwat traimit
Detta tempels huvudattraktion är ”Den gyllene buddhan”. Den gyllene buddhan är en sittande buddha och är gjord av massivt guld. Den väger 5,5 ton. När templet restaurerades för 50 år sedan trodde man att den gyllene buddhastatyn var tillverkad av lera. När man sedan skulle flytta statyn tappade man den och det yttersta lagret av lera föll av och avslöjade en staty av renaste guld. Den gyllene buddhan är absolut värd ett besök.

Skaffa din egen buddha
Se till att ta många bilder under dina tempelturer. Vill du ha en mer handfast buddhasouvenir efter att ha tittat på många buddhafigurer så kan du köpa en på en av Bangkoks marknader – det finns ett stort urval att välja mellan!

Om du letar efter andra utflyktsmål under din vistelse i Bangkok kan vi rekommendera att du läser vårt blogginlägg om Ayutthaya.

Hitta din resa till Thailand på Travelmarket, nedan finns några förslag på riktigt bra avgångar!

[FEED_251][/FEED_251]

Toppfoto (c) istockphoto / AleksandarGeorgiev
Wat Arun(c) istockphoto / Beboy_ltd
Wat Traimit(c) istockphoto / Paulina Lenting-Smulders

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy