Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Castilla - La Mancha

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 215:- -
Charter (flyg+hotell) Från 5 055:- Från 9 798:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Castilla-La Mancha

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Castilla-La Mancha är, om man säger det rakt ut, inte särskilt skönt i juli och augusti. Då blir området olidligt varmt, och det är långt till vattnet. I gengäld är våren och hösten upplagda tidpunkter att besöka regionen på. Då är klimatet underbart och landskapet som vackrast.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige är den 12:00 i Castilla-La Mancha.

Kultur och underhållning

I Castilla- La Manchas huvudstad Toledo finns det ett rikt utbud av museer, utställningar och festivaler. Prova till exempel att besöka staden under påsken, då hundratals spanjorer marscherar genom staden i folkdräkter. Det finns många simbassänger i Toledo. Det finns även möjligheter att se tjurfäktning i regionen. Det utspelar sig till exempel på Plaza de Toros på vägen från Toledo till Madrid.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett rikligt utbud av hotell i Castilla-La Mancha, och de finns i alla prisklasser. Det finns även möjligheter att få logi på mera anspråkslösa pensionat, eller bo på campingplatser. Området bjuder även på vandrarhem. Generellt sett är det ganska billigt att bo i regionen eftersom det inte kommer så många turister. Beställ hotell i Castilla - La Mancha här

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan lätt få tag på en taxi i större städer som Toledo. Svårare är det i städer som Atienza som är ganska små. I de större städerna kan man i regel preja en. Det är billigt att åka taxi, och det körs enligt taxameter.

Övrig transport

Det finns bra tågförbindelser i hela regionen, och det kör lokala bussar i många städer samt till resten av Spanien. Även från en liten ort som Atienza kan man ta bussen till Madrid och Guadalajara.

Särskilda förhållanden

Top
Det var i Castilla-La Mancha som den, förmodligen viktigaste litterära figuren i Spanien, Don Quijote, sökte en ny identitet och slogs med vindkvarnar. Det påminns man om på alla skyltar och affischer, när man åker runt i Castilla-La Mancha.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.