Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Dubai

- Välj område -
- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 3 762:- -
Charter (flyg+hotell) Från 4 810:- Från 5 435:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Dubai

Bästa restid

Top
Om sommaren kan bli för mycket av det goda. Med 40 grader som det allra vanligaste kan sommarmånaderna vara nånting av en prövning för även den mest härdade resenären. Vintern är inte alls vinter-aktig och därför ett fint alternativ.

Kultur och underhållning

Top
Dubai är absolut det bästa stället att festa på i De Förenade Arabiska Emiraterna och antagligen också i hela Golf-området. Staden är fullspäckad med barer och discotek. Många ligger på de stora hotellen, och många har har en eller annan form för live underhållning under kvällens lopp. En sak alla barer och discotek helt säkert har gemensamt är prisnivån, så var förberedd på ett dyrt nöje om du går ut för att festa i Dubai.

Övernattning / Hotell

Top
I motsats till huvudstaden Abu Dhabi har Dubai en del valmöjlighjeter bland dyra hotell och billigare hotell och hostels. Alla övernattningsställen har fasta priser, men om du planerar att bli i Dubai i längre tid är de allra flesta öppna för förhandling om rabatt. Det gäller i alla prisklasser. Beställ hotell i Dubai här

Lokal transport

Top

Övrig transport

De vanligaste taxina är service-taxin eller deltaxin, som de också kallas. De åker när de är fyllda och det är det enda transportmedlet mellan de sju emiraterna. Utyrningsbilar är ett praktiskt och relativt billigt alternativ, om man vill mera runt i landet än bara Abu Dhabi och Dubai.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.