En gyllene åker i solnedgången med en landsväg som leder till ett hus kantad av cypresser.

Sevärdheter Italien

Den Italienska Adriaterhavskusten

Staden Piran

En gång i tiden hade staden bara ett stort bål för att hjälpa skeppen säkert i hamn. Idag är Piran en vacker, historisk semesterstad, där dåtid och nutid möts i en skön blandning.

Dolomitterna

Skidsporter

Dolomiterna är platsen för några av landets bästa skidområden. Det är möjligt att köpa ett skidpass, som ger tillgång till flera olika områden och alla lifter. Högsäsongen är mellan december och april.

Vandring

Dolomiterna bjuder på några av de mest fantastiska vandringsområdena i de italienska Alperna. Här finns det möjligheter för vandringsturer på allt från en halv dag till en flerdagars utflykt. Högsäsongen är mellan juli till slutet av september.

Florens

Bron Ponte Vecchio

Ponte Vecchio är en berömd bro från det 14:e århundradet. Bron är bland annat känd på grund av att det längs bron ligger en mängd guld- och silversmedsaffärer. Bron var en av få som överlevde nazisternas bombning under andra världskriget.

Florens katedral

Katedralen i Florens är den 4:e största i världen och ett av Italiens mest kända monument. Man började byggnaden av katedralen i 1296, och det tog 150 år innan den blev klar, men den är också en helt fantastisk syn. Bredvid katedralen finner man klocktornet, som är 82 meter högt. Denna katedral är ett måste på besökslistan, om man befinner sig i närheten av Florens.

Uffizi galleriet

The Palazzo degli Uffizi byggdes av Vasari i det 16:e århundradet och är i dag platsen för Italiens viktigaste konstsamling. Galleriet har en imponerande samling tavlor, som huvudsakligen härstammar från tiden mellan det 13:e och det 18:e århundradet, och alla Italiens berömda konstnärer finns representerade här.

Italien

Den glömda staden Pompeji

Pompeji var en gång hemort för många rika romare, men året 79 begravdes staden under lava från Vesuvius. Där efter glömdes staden, och det var först i det 18:e århundradet som den hittades. En stor del av staden har grävts ut och orten ger i dag en fantastisk insikt i hur de gamla romarna levde, precis som man kan se väggmålningar med både erotiska och religiösa motiv från den tiden.

Det gamla templet Pantheon

Pantheon är ett måste om man är i Italien. Detta vackra monument som först var ett tempel men som senare blev en katolsk kyrka. The Pantheon byggdes före Kristus födelse och är i dag fortfarande en av Italiens mest imponerande byggnader.

Det romerska forum

Det romerska forum var tidigare symbol på imperiet som sträckte sig från England till Cartago. I dag återstår bara ruinerna, eftersom tiden har nött på byggnaderna, och man måste använda en stor del av sin fantasi för att föreställa sig hur de imponerande byggnaderna måste ha sett ut under sin storhetstid. Det är dock möjligt att se till exempel Septimus triumfvalv och resterna från Saturnus tempel.

Det Sixtinska kapellet

Det Sixtinska kapellet byggdes mellan 1475 och 1480 under påven Sixtus och är i dag känd för sin skönhet. Kapellet byggdes som ett privat kapell till påven och han fick ingen mindre än Michelangelo att smycka ut det. Många vallfärdar i dag till kapellet för att beundra byggnaden och i hög grad de vackra bilderna målade av Michelangelo.

Det stora amfiteatern Colosseum

Colosseum är en av Italiens berömdaste sevärdheter. Colosseum som var färdig byggd året 82 var platsen för Roms notoriska gladiatorkamper, där män kämpade mot djur. I motsats till andra romerska amfiteatrar är Colosseum inte inbyggd i en bergväg, men står fritt och imponerande som en jättestor massiv byggnad i Rom.

Katedralen Florence´s Duomo Santa Maria del Fiore

Det tog mer än två århundraden att bygga denna fascinerande byggnad, som är ett möte mellan renässansens kraft och kultur, och byggnaden var då och nu ett arkitektoniskt mästervärk. Utsmyckningen är imponerande både ut- och invändig, och i katedralen kan man se åtskilliga skulpturer från renässansen.

Milan

Sforzesco slottet

Castello Sforzesco var ursprungligen ett Visconti fort, men byggdes om av Francesco Sforza i det 15:e århundradet. I byggnaden finner man även ett framstående museum, som bland annat visar Michelangelos Pietá Rondanini skulptur.

Shoppingcentret Galleria Vittorio Emanuele II

Om man gillar att shopp är Galleria Vittorio den rätta platsen. Det är ett imponerande snyggt köpcentrum fyllt med stora och små affärer som kan erbjuda allt man kan önska sig. Efter en tur i köpcentret kan man gå vidare till Milanos berömda operahus, som också är värd ett besök.

Naples

Berget Vesuvius

Denna imponerande vulkan ligger som en bakgrund för Napoli. Det var Vesuvius som året 79 sprutade lava, så att Pompeji och Herculaneum begravdes. I dag kan man gå in i vulkanens krater på en guidad utflykt.

Det arkeologiska nationalmuseet

Det arkeologiska nationalmuseet innehåller en framstående samling av grekisk-romerska artefakter, och en utställning som berättar om dessa fynds historia. Museet innehåller även en stor samling konstskatter, som man har funnit i Pompeji och Herculaneum. Museet har öppet mellan tisdag och söndag.

San Carlo Operan

Teatro San Carlo är en av världens berömdaste operor. Det beror dels på den fantastiska akustiken och dels på byggnadens vackra inredning.

Rom

Det romerska badet Caracalla

I detta jättekomplex fanns det plats för 1600 människor, och det fanns åtskilliga affärer, trädgårdar, bibliotek och underhållning. Badet byggdes under det andra århundradet, och användes ända till det sjätte århundradet. Om man vill se denna imponerande byggnad är det öppet mellan tisdagar och torsdagar, samt måndagar och söndagar.

Sankt Peters katedralen

En av den kristna världens berömdaste kyrkor är St. Peters katedralen, som är uppbyggd på den plats där St. Peter ligger begravd. Den originella kyrkan byggdes i det fjärde århundrade men i 1506 påbörjade man arbetet på en ny kyrka. 1547 övertog Michelangelo arbetet med kyrkan, men den var fortfarande inte klar när han dog. Katedralen är ett imponerande byggnadsvärk, som kan ta andan från vem som helst.

Vatikanen

Vatikanen är en stad i staden. Den ligger inne i Rom och är en påvestad. I 1929 gav Mussolini Påven full suveränitet över området, och i dag har staden sin egen postservice, valuta och tidning. En besök i Vatikanen är ett måste om man är i Italien.

Sicilien

Den grekiska teatern i Taormina

Den grekiska teatern byggdes i det tredje århundradet för Kristus, men utvidgades senare och byggdes om av romarna. Under sommarmånaderna uppförs det teaterstycken och konserter på platsen som även ger en fantastisk utsikt över vulkanen Etna.

Staden Syracuse

Syracuse är en av höjdpunkterna när man besöker Sicilien. Staden grundades året 743 före Kristus av kolonialister från Korint och blev en dominerande makt i Medelhavet. 413 före Kristus angrep atenarna staden i ett av de största havsslagen i historien, som slutade med att den atenska flottan förstördes totalt.

Vulkanen Etna

Vulkanen Etna, som är 3330 meter hög, dominerar landskapet på Sicilien. Etna är Europas största aktiva vulkan, och det händer att man kan se lava flyta långsamt nedför vulkanen. Det sista stora utbrottet från Etna kom 1992, då lavan hotade staden Zafferana Etnea, men det skedde inga katastrofala förstörelser.

Toscana

Tornet i Pisa

Pisas skeva torn byggdes i 1173 när Pisa hade stor militär succé. Tornet är berömt på grund av dets skönhet, men i hög grad även för att det lutar. Tornet har lutat, ända sedan det byggdes eftersom jorden, som den står på, är mycket mjuk. Under normala omständigheter skulle tornet ha fallit för många år sedan, men eftersom arbetet med tornet avbröts flera gånger (på grund av krig) och för att kalkstenen som tornet står på är ovanligt flexibla, står tornet fortfarande. Själva tornet är stängt för besökande, men det drar fortfarande massor med turister, som vill ta kort på det lutande tornet.

Vinodlingar

I Toscana finner man en mängd vinodlingar, och de flesta erbjuder provsmakning av sina produkter.

Venedig

Ducale Palatset

Palazzo Ducale byggdes under nionde århundradet. Sen dess har palatset dock utvidgats och byggts om åtskilliga gånger. Palatset har en vacker arkitektur och imponerande utsmyckning och är helt säkert värd ett besök. Det är möjligt att besöka palatset varje dag mellan 9.00 och 17.00.

Gondolutflykter

Är man i Venedig bör man åka med en av de imponerande gondolerna som seglar på Venedigs många kanaler. Alla gondoler är byggda för hand, och det finns numera bara kvar två gondolbyggare i staden, som framstår i en helt fantastisk och romantisk dager när man upplever den sittande i en av de vackra gondolerna.

San Marco torget

San Marco är en av landets berömdaste torg, där turister och duvor kämpar om att få plats. Torget är omringat av imponerande byggnader, där ibland San Marco kyrkan som har en imponerande vacker utsmyckning. Många turister kommer också för att höra klockan slå i det berömda bronstornet från det 15:e århundradet.

Flyg+hotell
Från 1 425:-
Flygbiljetter t/r
Från 1 728:-
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här