Sevärdheter Italien

» Italien
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 236:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 748:- Från 3 813:- Från 3 999:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter Italien

Staden Piran (Den Italienska Adriaterhavskusten)
En gång i tiden hade staden bara ett stort bål för att hjälpa skeppen säkert i hamn. Idag är Piran en vacker, historisk semesterstad, där dåtid och nutid möts i en skön blandning.
Skidsporter (Dolomitterna)
Dolomiterna är platsen för några av landets bästa skidområden. Det är möjligt att köpa ett skidpass, som ger tillgång till flera olika områden och alla lifter. Högsäsongen är mellan december och april.
Vandring (Dolomitterna)
Dolomiterna bjuder på några av de mest fantastiska vandringsområdena i de italienska Alperna. Här finns det möjligheter för vandringsturer på allt från en halv dag till en flerdagars utflykt. Högsäsongen är mellan juli till slutet av september.
Bron Ponte Vecchio (Florens)
Ponte Vecchio är en berömd bro från det 14:e århundradet. Bron är bland annat känd på grund av att det längs bron ligger en mängd guld- och silversmedsaffärer. Bron var en av få som överlevde nazisternas bombning under andra världskriget.
Florens katedral (Florens)
Katedralen i Florens är den 4:e största i världen och ett av Italiens mest kända monument. Man började byggnaden av katedralen i 1296, och det tog 150 år innan den blev klar, men den är också en helt fantastisk syn. Bredvid katedralen finner man klocktornet, som är 82 meter högt. Denna katedral är ett måste på besökslistan, om man befinner sig i närheten av Florens.
Uffizi galleriet (Florens)
The Palazzo degli Uffizi byggdes av Vasari i det 16:e århundradet och är i dag platsen för Italiens viktigaste konstsamling. Galleriet har en imponerande samling tavlor, som huvudsakligen härstammar från tiden mellan det 13:e och det 18:e århundradet, och alla Italiens berömda konstnärer finns representerade här.
Den glömda staden Pompeji (Italien)
Pompeji var en gång hemort för många rika romare, men året 79 begravdes staden under lava från Vesuvius. Där efter glömdes staden, och det var först i det 18:e århundradet som den hittades. En stor del av staden har grävts ut och orten ger i dag en fantastisk insikt i hur de gamla romarna levde, precis som man kan se väggmålningar med både erotiska och religiösa motiv från den tiden.
Det gamla templet Pantheon (Italien)
Pantheon är ett måste om man är i Italien. Detta vackra monument som först var ett tempel men som senare blev en katolsk kyrka. The Pantheon byggdes före Kristus födelse och är i dag fortfarande en av Italiens mest imponerande byggnader.
Det romerska forum (Italien)
Det romerska forum var tidigare symbol på imperiet som sträckte sig från England till Cartago. I dag återstår bara ruinerna, eftersom tiden har nött på byggnaderna, och man måste använda en stor del av sin fantasi för att föreställa sig hur de imponerande byggnaderna måste ha sett ut under sin storhetstid. Det är dock möjligt att se till exempel Septimus triumfvalv och resterna från Saturnus tempel.
Det Sixtinska kapellet (Italien)
Det Sixtinska kapellet byggdes mellan 1475 och 1480 under påven Sixtus och är i dag känd för sin skönhet. Kapellet byggdes som ett privat kapell till påven och han fick ingen mindre än Michelangelo att smycka ut det. Många vallfärdar i dag till kapellet för att beundra byggnaden och i hög grad de vackra bilderna målade av Michelangelo.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Firenze
• Milan
• Naples
• Rom
• Venedig
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK