Italien i vår

Flyg billigt till Italien i vår

Travelmarket
Våren är kanske den bästa tidpunkten för ett besök i Italien, och om du själv arrangerar din resa dit, kan du ofta spara pengar genom att beställa flygbiljetter med reguljärflyg, övernattning och eventuell hyrbil var för sig.

En av de största fördelarna med att komponera sin egen resa på detta sätt, är att du själv kan bestämma både avresedatum och hur lång semestern skall vara. Läs lite om fem härliga italienska storstäder och sök flygbiljetter till din favoritstad.

Flyg till Rom

Italien i vår

Vem drömmer inte om att resa till Rom? Oavsett om du aldrig har besökt denna vackra stad innan, eller om du har utforskat Rom flera gånger tidigare, så har staden en enorm dragningskraft.

Italiens huvudstad är en upplevelse som är lätt att bli beroende av. Vidunderlig arkitektur, utsikten från Aventinen, mysiga gator och vackra parker, espresso på en liten piazza, shop-amok i en trendig specialbutik, och så kanske en autentisk, liten restaurang med ljuvligt rödvin i glaset. Behöver vi fortsätta?

Läs mer om Rom och hitta flygbiljetter här

Flyg till Milano

Milano

Vi kan varmt rekommendera att du besöker följande områden:

Il Duomo: Torget runt stadens vackra domkyrka är spektakulärt, och här finner du bl.a. den vackra gamla butiksarkaden “Galleria Vittorio Emanuele II”.

Porta Nuova: Ett nytt område, precis vid stationen Porta Garibaldi, med moderna skyskrapor och en av stadens trendigaste modegator; Corso Como.

Corso di Porta Ticinese: Ett charmigt område med små specialbutiker med vintage-kläder, samt gott om vinbarer och kaféer för varje smak.

Läs mer om Milano och hitta flygbiljetter här

Flyg till Florens

Florens

I Florens kan du bl.a. uppleva fantastiska kyrkor, överdådig konst, otaliga modebutiker, och små butiker med lokala delikatesser, imponerande byggnader, ett världsberömt konstmuseum, och inte minst ett artilleri av restauranger och kaféer.

Om du råkar vara i Florens den sista söndagen i månaden, får du inte missa den fantastiska antikvitetsmarknaden på Piazza dei Ciompi, som bjuder på fler än 100 marknadsstånd med allt från möbler till kläder och annat med lite historia bakom sig.

Läs mer om Florens och hitta flygbiljetter här

Flyg till Pisa

Pisa

De flesta känner till det lutande tornet i Pisa, men en helgresa till Pisa kan bjuda på mycket mer än turistattraktioner.

Pisas små gator brusar av ett gemytligt folkliv bland de lokala restaurangerna, kaféerna och barerna, och här går att spendera en oändlighet med att utforska alla de vindlande smågatorna med dess charmiga glasskaféer och små specialbutiker.

Vill du hellre till Florens så finns en flygbuss precis utanför terminalen.

Läs mer om Pisa och hitta flygbiljetter här

Flyg till Venedig

Italien i vår

Kärt barn har många namn, och Adriatiska havets drottning tillhör kanske ett av de mindre kända.

Venedig är som skapat för en romantisk semester, där man på tu man hand kan utforska den härliga staden med sina solglittrande kanaler, historiska palats, charmiga kaféer, fantastiska sevärdheter, inbjudande restauranger, fridfulla gondolturer och fler än 100 öar.

Venedig står högt upp på mångas topp 10 över städer som skall upplevas minst en gång i livet. Kanske är det din tur i år?

Läs mer om Venedig och hitta flygbiljetter här

Hotell i Italien

Du kan också söka efter hotell på Travelmarket.

Paketresor till Italien

Ett annat alternativ till att köpa flygbiljetter och hotell separat, är att du köper en paketresa till Italien som inkluderar flyg t/r och hotell. En sådan resa omfattas också av resegarantilagen. Sök efter paketresor till Italien här.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / SerrNovik

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.