Sista minuten resor till Italien

Sista minuten resor till Italien

Bedöm resmål (62 omdömen)
4.5

Hitta en billig sista minuten resa till Italien

Söker du billiga sista minuten resor till Italien? Då har du kommit till rätta stället! I vår sökmotor har vi samlat alla sista minuten resor till Italien som resebyråerna erbjuder. Det betyder att du bara behöver söka här på travelmarket.se för att få en komplett överblick över utbudet.

Det vackra landet är lätt att förälska sig i. Det är trots allt inte alla länder där man kan segla igenom stadens gator, åka skidor i några av världens mest eftertraktade skidbackar, och samtidigt beundra några av världens mest berömda, historiska byggnader.

Är du redan klar att åka? Du hittar enkelt din sista minuten till Italien i vår sökmotor.

Italien är ett land som definitivt har sin helt egen charm och kultur. I Italiens huvudstad Rom bor ca 2,7 miljoner människor, och det är en enastående upplevelse att se den italienska storstaden både på dagen och på natten. Här finns i princip allt vad man kan föreställa sig och lite till.

Rom är staden där några av världens mest kända historiska byggnader finns. Det innebär bland annat Colosseum, där slavar har kämpat för livet mot vilda djur och gladiatorer. Sedan finns naturligvis Forum Romanum, som under 1000 år var centrum för både politik, religion och näringsliv i Romarriket. Det är en upplevelse som man inte får missa när man besöker Rom.

På en guidad sightseeing får man som regel en bra inblick i historien kring de imponerande byggnaderna. Tröttnar man på kulturlivet så kan det varmt rekommenderas att spendera minst en dag på att bara promenera runt i staden och koppla av med en kopp espresso och äta på någon av de läckra restaurangerna eller kaféerna. Är man intresserad av shopping, så bjuder Rom på närmast oändliga möjligheter.

Här finner du det senaste modet från några av världens mest populära designhus, och Roms butiker bjuder på shoppingmöjligheter i alla prisklasser.

Klimatet i Italien är inte helt oväntat ett typiskt medelhavsklimat. Det har tidigare förekommit att exempelvis butikerna i Rom har haft stängt under högsommaren, på grund av de höga temperaturerna. I takt med folks ökade reslust och därmed också köplust, så har det dock förändrats, och de flesta håller nu öppet hela sommaren, så att alla kan få sina shoppingbegär tillfredställda.

Italien är naturligtvis också världsberömt för sina goda viner, och det gäller både rött, vitt och rosévin. Vin har producerats i 4000 år i Italien och gör så fortfarande, i inte mindre än 20 olika provinser. Landet tillhör faktiskt världens mest vinproducerande land!

Man kan dock knappast nämna Italien utan att också nämna det italienska köket. Italiensk mat är vida berömd och uppskattad över hela världen.

Kanske tänker man på finare anrättningar i exklusiv restaurangmiljö, men det finns tre italienska uppfinningar som uppskattas i nästan alla världens länder; pasta, pizza och glass.

Man behöver lyckligtvis inte leta efter sista minuten resor till Italien varje gång man får lust att äta italiensk mat, men för den som varit i Italien och smakat på lokala specialiteter, så finns det sällan så många alternativ hemma i Sverige som når upp till samma nivå.

Italien skall upplevas i Italien, oavsett om det gäller mat, vin, natur eller kultur. En sökmotor för sista minuten resor till Italien är en bra början för att leta inspiration till en resa.

Travelmarket.se önskar dig en härlig semester!

Hitta en billig sista minuten resa till Italien

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Italien | Restplasser til Italia

Sista minuten destinationer i Italien

Resebolag med sista minuten resor till Italien

  • Billiga sista minuten med Airtours
  • Billiga sista minuten med Escapeaway
  • Billiga sista minuten med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten med TripX
  • Billiga sista minuten med TUI
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Italien här

Hitta inspiration till Italien här

Läs mer på vår blogg