Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kanarieöarna

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 428:- Från 2 945:- Från 3 395:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Islas Canarias
Invånare
1.605.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De Kanariska öarna kan besökas året runt, eftersom vädret alltid är vacker. Från december till februari finns det dock extremt många turister på öarna, och allting är därför dyrare och mindre charmerande. Från mars till maj är det billigast.

Reselitteratur

Lonely Planet Canary Islands Canary Islands Pocket Guide

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 11.00 på de Kanariska öarna.

Kultur och underhållning

Det hålls massor av festivaler året runt på de Kanariska öarna. I staden Palma på Gran Canaria hålls det en internationell musikfestival i januari och en operafestival i februari-mars. I oktober och november hålls dessutom en internationell filmfestival vartannat år. I februari-mars är det karneval på öarna, och det attraherar en mängd människor, och festen pågår flera dagar. Annars finns det goda möjligheter att utöva idrott på de Kanariska öarna, särskilt vattenidrott.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns nästan inget annan än hotell på de Kanariska öarna, så det borde inte vara något problem att hitta någonstans att övernatta. Öarna domineras dock av stora och ganska dyra hotellkedjor, men man kan även hitta anspråkslösare och billigare ställen. Det finns flera campingplatser på öarna med rimliga förhållanden. Beställ hotell i Kanarieöarna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi i huvudstäderna på de Kanariska öarna. Om man inte kan preja en på gatan, kan man få en från hållplatserna. Det körs med taxameter, och det är ganska billigt.

Övrig transport

Det finns flera inrikesflygplatser på de Kanariska öarna. Det finns inga tåg, men däremot finns det utmärkta lokala bussförbindelser mellan huvudstäder, stränder och sevärdheter. Det finns flera båt avgångar dagligen mellan öarna och fastlandet.

Särskilda förhållanden

Top
Var uppmärksam på att de Kanariska öarna, är en magnet på i första hand europeiska turister. Öarna översvämmas av turister, speciellt under vintermånaderna, så det är kanske en ganska bra idé att välja en annan tidpunkt för resan om man vill undkomma den värsta massturismen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.