Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Katalonien

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 580:- Från 1 005:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Cataluna
Invånare
6.200.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Katalonien kan besökas året runt. På vinter lockar skidpisterna i Pyrenéerna samt Barcelona och de andra städernas många sevärdheter, och på sommaren kan man njuta av de vackra stränderna vid Costa Brava och faktiskt längs hela kusten. Året runt kan man dessutom få gå några härliga vandringsleder i det fantastiska landskapet norrut.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Katalonien,.

Kultur och underhållning

Idrottsaktiviteter finns det tillräckligt mycket av i regionen. Costa Brava kusten bjuder på goda möjligheter att dyka och snorkla, och Pyrenéerna kan erbjuda bra vandringsleder. Barcelona har många kulturella erbjudanden, och Girona är ett bra ställe, om man vill utöva nattlivet. Om man gillar vilda idrottsgrenar, som till exempel river rafting, skall man resa till Riu Noguera Pallaresa vid Llavorsi.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor med övernattningsmöjligheter i Katalonien. Man finner både lyxhotell och helt anspråkslösa privata pensionat. Det är också möjligt att hyra en stuga eller lägenheter flera ställen. Det finns flera vandrarhem i regionen, och om man vill campa är förhållandena också utmärkta. Vill man campa ute i naturen, skall man se till att få tillstånd av den lokala polisen. Beställ hotell i Katalonien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att få en taxi i städerna i Katalonien. I stora städer som Barcelona kan man preja en var som helst, och i andra städer kan man ringa efter en eller ta en från taxihållplatserna. Det är billigt att åka taxi, och det körs enligt taxameter.

Övrig transport

Det finns ett utmärkt tågnät i Katalonien, som även går till mindre platser. Ytterligare är busnätet väl utvecklat, även lokalt i städerna. Det finns dessutom flera inrikes flygplatser i regionen, och från bland annat Barcelona går det färjor till öarna.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg märke till att man kan åka skidor på flera ställen i regionen. Bland annat i Núria. Säsongen är under vintermånaderna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.