Resguide till Madrid

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 416:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 372:- Från 4 011:- Från 5 795:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Madrid
Invånare
3.000.000 (1999)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Madrid.

Bästa restid

Top
Madrid kan besökas året runt, men storstaden är extra härlig på våren och hösten, då klimatet är perfekt och parkerna är klädda i sina vackraste färger. Sommaren (speciellt juli och augusti) kan bli kokande varm, och då är Madrid mindre behaglig.

Kultur och underhållning

Top
Madrid erbjuder åtskilliga festivaler året runt, där man kan uppleva den spanska folkloren vika ut sig som en färgrik solfjäder. Året runt kan man uppleva tjurfäktning i Madrids fantastiska arena. Informationer får på Plaza de Toros Monumental de Las Ventas. Flamenco kan också ses flera ställen i Madrid och staden har självklart ett stort utbud av teaterföreställningar och konserter. I februari släpper hela staden loss i en gigantisk karneval.

Övernattning / Hotell

Top
Madrid tillhandahåller ett otal hotell. De finns i alla prisklasser och är i regel av en utmärkt standard. Det finns även ganska anspråkslösa, men utmärkta pensionat till billiga priser. Beställ hotell i Madrid här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få taxi i Madrid. Man kan preja en på gatan, eller vid en av de många plazas( platser). Det är lätt att åka taxi, och det används taxameter.

Särskilda förhållanden

Top
Madrid har ett myller av mysiga och charmerande plazas (platser), där man kan sätta sig i en bar med en tapas och ett glas rödvin.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.