Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra Spanien

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) - Från 13 085:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
El Norte

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Nordspanien kan besökas året runt. På sommaren kan man njuta av stränderna, och under resten av året finns det en mängd sevärdheter och spännande städer att uppleva. Vintern bjuder dessutom på möjligheter att åka skidor. Vill man vandra i Baskerlandets gröna berglandskap är våren en vacker tid.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12:00 i Nordspanien

Kultur och underhållning

Det finns ett rikt utbud av sportsaktiviteter i Nordspanien. Men det finns särskilt goda möjligheter för vattensporter, vandring och trekking. Om man vill ut på stan och festa är San Sebastián ett bra val, och om man vill gå på en koncert finns det ett stort utbud i Bilbao.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter i Nordspanien som i övriga landet. Hotell finns i alla prisklasser, och det finns många pensionat, där man kan få en säng och några gånger även frukost för ett billigt pris. Campingplatser och vandrarhem finns det också ett stort utbud av, och om man skall vandra i Pyrenéerna finns det i många bergsbyar möjligheter att hyra en stuga. Beställ hotell i Norra Spanien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inte svårt att få taxi i Nordspaniens städer. I de största som till exempel Bilbao kan man i regel preja en på gatan. Det är billigt att åka taxi, och det körs med taxameter.

Övrig transport

Det finns goda tågförbindelser mellan de nordspanska städerna och det finns bra lokala bussnät. Det finns dessutom flera inrikes flygplatser i området. Bilbao har dessutom en tunnelbana.

Särskilda förhållanden

Top
Var uppmärksam på att den basksiska terrororganisationen ETA är mycket aktiva i den nordliga delen av Spanien. Rörelsen har den senaste tiden terroriserat området med åtskilliga bombangrepp på politiska motståndare. Det är alltså inte helt ofarligt att resa i Nordspanien.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.