Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Rom

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 215:- Från 1 275:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Det romerska badet Caracalla (Rom)
I detta jättekomplex fanns det plats för 1600 människor, och det fanns åtskilliga affärer, trädgårdar, bibliotek och underhållning. Badet byggdes under det andra århundradet, och användes ända till det sjätte århundradet. Om man vill se denna imponerande byggnad är det öppet mellan tisdagar och torsdagar, samt måndagar och söndagar.
Sankt Peters katedralen (Rom)
En av den kristna världens berömdaste kyrkor är St. Peters katedralen, som är uppbyggd på den plats där St. Peter ligger begravd. Den originella kyrkan byggdes i det fjärde århundrade men i 1506 påbörjade man arbetet på en ny kyrka. 1547 övertog Michelangelo arbetet med kyrkan, men den var fortfarande inte klar när han dog. Katedralen är ett imponerande byggnadsvärk, som kan ta andan från vem som helst.
Vatikanen (Rom)
Vatikanen är en stad i staden. Den ligger inne i Rom och är en påvestad. I 1929 gav Mussolini Påven full suveränitet över området, och i dag har staden sin egen postservice, valuta och tidning. En besök i Vatikanen är ett måste om man är i Italien.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Firenze
• Milan
• Naples
• Rom
• Venedig
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.