Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Seville

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 575:- Från 1 945:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Sevilla
Invånare
750.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Sevilla.

Bästa restid

Top
Sevilla kan besökas året runt, men är behagligast på våren, vintern och hösten. Sommaren kan vara olidligt varm, och eftersom Sevilla ligger inne i landet, kan man inte bara ta ett dopp. På våren hålls det flera festivaler i staden, och Sevilla har ett underbart klimat under vårmånaderna.

Kultur och underhållning

Top
Sevilla är värd för två av provinsens största festivaler, ja faktiskt i hela Spanien. Den ena är Semana Santa under påsken, som är en spektakulär syn av utklädda och maskerade spanjorer, som går i karnevalståg genom staden. Även Feria de Abril i april är festlig med drinks, god mat och flamenco. Dess utom är Sevilla ett mecka för tjurfäktnings- fans.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor med hotell i alla prisklasser i Sevilla. Dessutom kan man finna mera anspråkslösa och billiga privata pensionat att övernatta på. Barrio de Santa Cruz är ett av de bästa områdena att leta i, om man vill finna ett billigt ställe att övernatta på. Det finns även campingplatser och vandrarhem i Sevilla. Beställ hotell i Seville här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag i en taxi i Sevilla. Man kan preja en på stan, och det är ett billigt sätt att förflytta sig på. Det används taxameter.

Särskilda förhållanden

Top
Romarnas första koloni i Spanien var "Italica" norr om Sevilla. Här kan man fortfarande betrakta ruiner och kvarlåtenskaper från den romerska ockupationen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.