Bild på en solig strand med klarblått vatten och en stad längs kusten i bakgrunden.

Resor till Costa Blanca

Billiga resor till Costa Blanca

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Costa Blanca

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

Sunsea Village
Sunsea Village Lägenhet (1 sovrum)
Calpe 7. sep från Stockholm 7 nätter
4 289:- Välj
Hotel La Estacion
Hotel La Estacion Dubbelrum
Benidorm 14. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 675:- Välj
Poseidon La Manga Hotel & Spa
Poseidon La Manga Hotel & Spa Dubbelrum
La Manga 14. okt från Köpenhamn 7 nätter
4 932:- Välj
Fontana
Fontana Rum med terrass - 2 enkelsängar
Torrevieja 22. aug från Stockholm 7 nätter
4 974:- Välj
Hotel Albahia
Hotel Albahia Dubbelrum
Alicante 14. okt från Köpenhamn 7 nätter
5 201:- Välj
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances Lägenhet (havsutsikt) (2 sovrum)
Altea 14. okt från Köpenhamn 7 nätter
5 750:- Välj
Hotel Alahuar
Hotel Alahuar Dubbelrum
Costa Blanca 21. sep från Köpenhamn 7 nätter
5 879:- Välj
Dormio Resort Costa Blanca
Dormio Resort Costa Blanca Lägenhet (poolutsikt)
Villajoyosa 12. okt från Stockholm 7 nätter
6 083:- Välj
Sun Palace Albir
Sun Palace Albir Economyrum med terrass - 2 enkelsängar
Albir 27. aug från Göteborg 7 nätter
6 468:- Välj
La Laguna Spa & Golf
La Laguna Spa & Golf Rum - 2 enkelsängar
Rojales 27. aug från Göteborg 7 nätter
6 825:- Välj
Port Denia
Port Denia Familjerum
Denia 27. aug från Göteborg 7 nätter
6 869:- Välj
Bedöm resmål (14 omdömen)
4.5

Besök den vita kusten i Spanien

Man träffar rätt om man söker sig mot mitten av den spanska östkusten ut mot Medelhavet. Kuststräckan som täcker Alicante-provinsen kallas för den vita kusten, Costa Blanca.

Den vita kusten begränsas i norr av Costa del Azahar och i söder av Torrevieja. Det är en av de traditionella spanska turistmagneterna med hundratusentals utländska turister varje semesterperiod.

De flesta strömmar till genom Alicantes flygplats och söker sig mot kuststäderna. Andra använder sig av den norra flygplatsen i Valencia eller Murcia i söder.

En del av hemligheten bakom framgången beror på klimatet, som inte är lika kallt och blött på vintern som den nordöstra Costa Brava eller så varmt på sommaren som Costa del Sol i söder.

Costa Blanca har mer än 100 kilometer långa sandstränder och klippiga vikar, och många av stränderna har det eftertraktade europeiska Blå Flagg, som signalerar renlighet och säker badning.

Alla de traditionella vattensportaktiviteterna finns överallt längs stränderna på Costa Blanca.

Naturen runt Costa Blanca

Idag är Costa Blanca berömt för sin turism, men det fanns en tid då kusten mest präglades av de idylliska små kustfiskebyarna, som man fortfarande hittar.

Bergen på den vita kusten sträcker sig längs kusten från norr till söder. Det är typisk spansk natur – en blandning av det råa och det söta – av branta klippor och mjuka stränder.

Norr om Altea mot Calpe blir det överraskande grönt och frodigt, och det är här turisterna hittar badorterna Javea och Moraira.

Costa Blanca är också sammansatt när det gäller städerna. Pittoreska små byar ligger en bit inåt landet. Här kan gäster njuta av det orörda ”riktiga” Spanien. Som semesterfirare kan man naturligtvis välja att bo antingen i stora kosmopolitiska turistområden vid kusten som Benidorm och ta sig inåt landet på utflykter.

Andra väljer att bo i de byar som är som tagna ur en målning. Därifrån tar de sig sedan till festerna, restaurangerna och strandlivet på Costa Blanca.

Runt om Costa Blanca

Den allra nordligaste delen av Costa Blanca börjar runt Gandia. Lite längre söderut ligger Oliva sedan Pego och Ondara. Det är ett område fullt av apelsinodlingar och majestätiska berg i bakgrunden. De sandiga stränderna är utmärkta och inte överfulla. Lite inåt landet besöker semesterfirare ofta den vackra staden Jativa med det fantastiska slottet.

Längre ned längs kusten kommer man till Els Poblets, därefter kommer Denia, som har en marina och en hamn från vilken turister kan ta färjan till Ibiza och Mallorca. Det är här man hittar de klippiga stränderna.

Den södra delen av Costa Blanca är mestadels platt med mycket fina sandstränder, skuggande palmer och saltsjöar. Här är det torrt och badorterna ligger på rad. Det är precis så, ett äkta semesterområde ska vara.

Vakra Benidorm

Benidorm är enorm. Den häftiga staden med de underbara stränderna drar till sig turister som få. Stränderna heter Playa Levante, Playa Poniente, Playa de Mal Pas och Playa de Cala Finestrat. Namnen smakar av semester, och de är alldeles utmärkta.

Nattlivet i Benidorm är legendariskt. En resa hit kan göras av alla; singlar och par, unga och äldre. Här njuter och dansar man tills benen blir ömma, natten lång.

Det finns ett överflöd av alla typer av hotell, kaféer och underhållning. Har man inkluderat shopping i semestern, så är det också här det sker.

En rad spännande nöjesparker för familjen såsom Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura och Aqua Natura ser till för underhållningen.

Aktiv på Costa Blanca

Det är möjligt att ta en liten färja till ön La Isla de Benidorm. Det är en liten obebodd ö, men om man gillar snorkling, så ska La Isla de Benidorm definitivt vara på programmet – snorklingen är fantastisk här på den obebodda ön.

Efter Benidorm blir kusten platt med mil efter mil av sandstränder. Även bergen i bakgrunden börjar avlägsna sig allt längre och längre bort i fjärran.

En utflykt från Benidorm inåt landet förbi La Nucia, Polop, Callosa d’En Sarria till slottet i Guadalest, som är en av de stora turistattraktionerna, ger många gäster ett fint intryck av platsen.

Likaså nära Callosa d’En Sarria finns vattenfallet Fuentes de Algar i den underbara naturparken, som är så härlig att man tror att man har hamnat i paradiset. Men inte nog med det – semestern blir helt exotisk när man badar i det kristallklara vattnet vid Algar-vattenfallet, vilket är tillåtet.

En resa till Costa Blanca innehåller alltid överraskningar.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Costa Blanca | Charterreiser til Costa Blanca

Andra resmål till Costa Blanca

Charterbolag med charterresor till Costa Blanca

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Ving