De tio största sevärdheterna i Alicante – och tre berömda årliga händelser

De tio största sevärdheterna i Alicante – och tre berömda årliga händelser

Kenneth Karl Nielsen

Kilometer efter kilometer av vackra, vita sandstränder, kristallklart hav och palmer som vajar av brisen från havet. Sol och värme året runt och ett mecka av golfbanor attraherar tusentals av turister till Alicante. Men vilka är de största sevärdheter i Alicante? Här får du de tio största sevärdheterna i Alicante – och tre berömda årliga evenemang i Alicante.

  • Inspiration och goda råd
  • Reseerbjudanden till Alicante och Costa Blanca

Inte så konstigt att Alicante på Costa Blanca-kusten är spanjorernas eget favoritsemesterresmål! Här finns små hamnar, massor av trevliga caféer, färggranna marknader och fashionabla marinor.

Sök flygbiljetter till Alicante här

Se bra erbjudanden på flygbiljetter till Alicante och charter- och sista minuten-resor till Costa Blanca när du klickar på fliken “Billiga reseerbjudanden till Alicante och Costa Blanca”, som du hittar här ovan.

Topp 10 sevärdheter i Alicante

Alicante bjuder på massor av aktiviteter för hela familjen, så åk ner till solen, värmen och de fina barnvänliga stränderna och se här vad ni annars kan fördriva tiden med:

Sevärdheter i Alicante

Castillo de Santa Bárbara är en stor medeltida fästning som ligger på Benacantill-berget norr om staden. Här hittar du allt vad man förknippar med en fästning: kanoner, ett palats, fängelse, en vallgrav, ruinerna av en liten kyrka och naturligtvis ett utkikstorn. Från borgen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Alicante och Medelhavet. Psst… Kika ordentligt på klippan precis under utkikspunkten. Från den rätta vinkeln kan du se ett ansikte i klippan.

El Barrio, Alicantes gamla stadsdel hittar du vid foten av den vackra San Nicolas de Bari-katedralen. Den gamla stadsdelen är ett slags latinerkvarter med smala gator, gamla charmerande hus, små butiker, barer och tavernor.

Cuevas del Canalobre är en stor, 150 meter lång underjordisk grotta med droppstensformationer. Grottan är ett mycket populärt ställe att hålla konserter på eftersom akustiken därnere är riktigt god. Ingången hittar du vid Cabezón de Oro, var du har en vacker utsikt över Alicanteregionen och ut över Medelhavet.

Alicantes marina är ett bra ställe att åka till om du behöver slappna av och uppleva en smula lyx, både vad angår design, restauranter, shopping och så naturligtvis de stora lyxbåtarna. När mörkret faller på kan inget annat mäta sig med en promenad längs hamnen.

Sevärdheterna i Alicante

Paseo Explanada de España är Alicantes långa, mysiga strandpromenad. Här får du den mest fulländade utsikten över stadens marina och Medelhavet. Det är den sevärdhet som bäst symboliserar Alicantes själ och stämning. Det är nämligen ett praktfullt ställe där du enkelt kan tillbringa ett par timmar utan annat program än avslappning och livsnjutning. I palmernas behagliga skugga kan du t.ex. besöka en av strandpromenadens utomhusserveringar, kyla ner med en stor glass eller köpa böcker och snacks från en av de många små bodarna.

Aqualandia, Europas största vattenland, ligger en 30 minuters biltur norr om Alicante. Här finns något för hela familjen. Simma med sjölejon, få adrenalinet att pumpa i de vilda vattenrutschbanorna, slappna av i de lugna floderna, testa dig själv i sportbassängen, dyk in i ett vattenfall… Det är vattenälskarnas paradis! Och man har naturligtvis också tänkt på familjens minsta!

Vergel safaripark är en park för hela familjen, som ligger cirka en timmes körtur från Alicante. En stor del av parken är kör själv-område, där lejon, leoparder, tigrar, zebror och många andra djur  kommer helt nära bilen! Det finns också ett område där du kan färdas ute bland lite mindre vilda djur, såsom grisar och ponnyer. Flera gånger dagligen bjuder sjölejonen och delfinerna på en underhållande show. Slutligen finns det ett stort lekområde med go-carts och ett minitåg.

Hur kommer jag till Alicante?Några av Spaniens bästa golfbanor
Är Spanien resmålet för din nästa golfsemester och drömmer du om högklassiga golfbanor? Området från Alicante och ner mot Torrevieja är hemvist för några av Spaniens bästa golfbanor. Bara 8 km från centrum ligger en av de bästa och vackrast anlagda banor, nämligen Alicante Golf, designad av Seve Ballesteros. Andra fina golfbanor är Club de Golf Bonalba och mästerskapsbanan Villaitana som är designad av Jack Nicklaus. Dessutom finns La Sella Golf, var Jose Maria Olazabal har haft ett tursamt finger med i spelet på 9 av banans hål. Slutligen blir också Las Colinas och Lo Romeo framhävda som bra golfbanor.

Tjurfäktarmuseet på Plaza de Toro: Ingen annan spansk tradition är så välkänd och så omdiskuterad som tjurfäktning. Men i Spanien är de mest berömda tjurfäktarna fortfarande lika populära som Hollywoodstjärnor. En del av utställningen är dedikerad till Alicantes mest berömda toreadorer.

Alicantes arkeologiska museum (MARQ): Låter det tråkigt? Så tänk om! Här hittar du nämligen ett spektakulärt och modernt museum, var kultur och underhållning går hand i hand och var du själv är en aktiv deltagare. Du kan t.ex. gå in i grottor, besöka ett sjunket romerskt skepp och gå runt på utgrävningsställen och lära dig om arkeologins allra mest spännande sidor.

Tre berömda årliga evenemang i Alicante

Tre berömda årliga evenemang i Alicante

Alicante-Santa Faz pilgrimsvandring: Varje år efter påsk möts omkring 200 000 människor, varav de flesta är lokalinvånare, för att gå den 8 km långa turen från Alicantes centrum till Santa Faz-klostret. Där befinner sig Veronicas svetteduk, eller rättare sagt, ett stycke av den. Enligt sägnen torkade Veronica svetten av Jesu panna med ett stycke tyg och därefter uppenbarade sig en bild av Jesu ansikte på tygstycket. Santa Faz betyder “Heligt ansikte”. Efter pilgrimsvandringen och den religiösa ceremonin kan du köpa alla sorters saker och mat från små uppställda bodar och t.ex. hålla picknick.

Christianos y Moros fiesta 21-24 april: Under detta evenemang minns man slaget vid Alcoy 1275, då de kristna segrade över de muslimska morerna. Det finns absolut ingen garanti för den historiska korrektheten, men festivalen är en fantastisk upplevelse med “härar” som marscherar runt på gatorna och möts i “kamp”. Det bjuds på musik, krutrök och fyrverkeri och hela staden håller fest!

Hochueras de San Juan, den 23 juni (motsvarar midsommarafton): En jättestor fiesta till ära för San Juan. Lokalinvånarna förbereder festen under hela året och när det går loss gör man det med stora bål, papier-maché-figurer och träfigurer, som går upp i flammor på själva San Juan-afton. Musik, fyrverkeri och parader hör till och från 25 till 29 juni arrangeras det pyrotekniska shower. Det är fest dygnet runt för hela familjen.

Hur kommer jag till Alicante?

Det bästa och billigaste sättet att komma till Alicante är genom att arrangera din resa själv. Travelmarket ger dig en riktigt bra överblick över flygbiljetter till Alicante och hotell i Alicante.

Hitta direktflyg till Alicante t/r

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Göteborg - AlicanteFrån 1 544:-Välj
Inga priser eller opassliga flygplatser? Hitta själv dina flygbiljetter till Alicante här.

Foton:
Foto © istockphoto / LUNAMARINA
Foto © istockphoto / hemeroskopion
Foto © istockphoto / Sonny2962
Foto © istockphoto / GavinD
Foto © istockphoto / Gannet77

Hitta direktflyg till Alicante t/r

Vill du åka på kombinerad storstads- och badsemester i Alicante så är det ofta möjligt att hitta billiga flygbiljetter – se exempel här under.

Flygpriserna har hittats av våra användare inom de senaste 48 timmarna och kan därför ha ändrat. Ibland har våra användare inte sökt på en bestämd storstad de senaste 48 timmarna och därför finns det inga resultat.

Göteborg - AlicanteFrån 1 544:-Välj

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)Inga priser eller opassliga flygplatser? Hitta själv dina flygbiljetter till Alicante här.

Charterresor till Costa Blanca

Här hittar du de billigaste chartererbjudandena till många härliga badorter vid Costa Blanca med avresa inom de kommande tre månaderna. Härifrån är det enkelt att åka på utflykt till Alicante eller Malaga.

Sunsea Village
CalpeSunsea VillageSpanien (7 nätter)Lägenhet (1 sovrum)
3 062:-Välj
Apartamentos Turquesa Beach
CalpeApartamentos Turquesa BeachSpanien (7 nätter)Lägenhet (1 sovrum)
3 681:-Välj
Hotel La Estacion
BenidormHotel La EstacionSpanien (7 nätter)Dubbelrum
3 812:-Välj
Montesol Hotel
BenidormMontesol HotelSpanien (7 nätter)Economy dubbelrum
3 847:-Välj
Poseidon La Manga Hotel & Spa
La MangaPoseidon La Manga Hotel & SpaSpanien (7 nätter)Dubbelrum
3 869:-Välj
Fresno
TorreviejaFresnoSpanien (7 nätter)Lägenhet bottenvåning (1 sovrum)
4 036:-Välj
Ona Aldea del Mar
TorreviejaOna Aldea del MarSpanien (7 nätter)Lägenhet
4 113:-Välj
Hostal Noguera
AlbirHostal NogueraSpanien (7 nätter)Dubbelrum (utsikt över innergård)
4 410:-Välj
Hotel Bonalba Alicante
AlicanteHotel Bonalba Alicante Spanien (7 nätter)Deluxe med balkong/terrass
4 505:-Välj
Hotel Albahia
AlicanteHotel AlbahiaSpanien (7 nätter)Dubbelrum
4 515:-Välj
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances
AlteaVilla Puerto Beach by Pierre & VacancesSpanien (7 nätter)Lägenhet (havsutsikt) (2 sovrum)
4 537:-Välj
Sun Palace Albir
AlbirSun Palace AlbirSpanien (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
4 603:-Välj
AluaSun Doblemar
La MangaAluaSun DoblemarSpanien (7 nätter)Dubbelrum (havsutsikt)
4 617:-Välj
Dormio Resort Costa Blanca
VillajoyosaDormio Resort Costa BlancaSpanien (7 nätter)Lägenhet
5 041:-Välj
Port Denia
DeniaPort DeniaSpanien (7 nätter)Dubbelrum (poolutsikt) med balkong
5 108:-Välj
La Laguna Spa & Golf
RojalesLa Laguna Spa & GolfSpanien (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
5 462:-Välj
Hotel Alahuar
Costa BlancaHotel AlahuarSpanien (7 nätter)Dubbelrum
5 582:-Välj
Hotel Allon Mediterrania
VillajoyosaHotel Allon MediterraniaSpanien (7 nätter)Rum (havsutsikt)
6 743:-Välj
Occidental Pueblo Acantilado
El CampelloOccidental Pueblo AcantiladoSpanien (7 nätter)Deluxe Twin (två sängar) med trädgårdsutsikt
6 835:-Välj
Cap Negret Hotel
AlteaCap Negret HotelSpanien (7 nätter)Superiorrum
6 911:-Välj
Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa - Inklusive hyrbil
El CampelloDormio Resort Costa Blanca Beach & Spa - Inklusive hyrbilSpanien (8 nätter)Tvårumslägenhet superior fullständig havsutsikt
9 561:-Välj
Vivood Landscape Hotel
Costa BlancaVivood Landscape HotelSpanien (7 nätter)Svit
13 335:-Välj

Och här hittar du billiga paketresor till Alicante

Hotel La Familia Gallo Rojo
AlicanteHotel La Familia Gallo RojoSpanien (3 nätter)Dubbelrum Twin (två sängar)
2 565:-Välj
Daniya Alicante
AlicanteDaniya AlicanteSpanien (3 nätter)Dubbelrum Twin (två sängar)
2 615:-Välj

Inga priser eller fel antal stjärnor ? Hitta din paketresa eller chartersemester till Costa Blanca här.

Andra relaterade blogginlägg:



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.