Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Toscana

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 235:- Från 1 375:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Bron Ponte Vecchio (Florens)
Ponte Vecchio är en berömd bro från det 14:e århundradet. Bron är bland annat känd på grund av att det längs bron ligger en mängd guld- och silversmedsaffärer. Bron var en av få som överlevde nazisternas bombning under andra världskriget.
Florens katedral (Florens)
Katedralen i Florens är den 4:e största i världen och ett av Italiens mest kända monument. Man började byggnaden av katedralen i 1296, och det tog 150 år innan den blev klar, men den är också en helt fantastisk syn. Bredvid katedralen finner man klocktornet, som är 82 meter högt. Denna katedral är ett måste på besökslistan, om man befinner sig i närheten av Florens.
Uffizi galleriet (Florens)
The Palazzo degli Uffizi byggdes av Vasari i det 16:e århundradet och är i dag platsen för Italiens viktigaste konstsamling. Galleriet har en imponerande samling tavlor, som huvudsakligen härstammar från tiden mellan det 13:e och det 18:e århundradet, och alla Italiens berömda konstnärer finns representerade här.
Tornet i Pisa (Toscana)
Pisas skeva torn byggdes i 1173 när Pisa hade stor militär succé. Tornet är berömt på grund av dets skönhet, men i hög grad även för att det lutar. Tornet har lutat, ända sedan det byggdes eftersom jorden, som den står på, är mycket mjuk. Under normala omständigheter skulle tornet ha fallit för många år sedan, men eftersom arbetet med tornet avbröts flera gånger (på grund av krig) och för att kalkstenen som tornet står på är ovanligt flexibla, står tornet fortfarande. Själva tornet är stängt för besökande, men det drar fortfarande massor med turister, som vill ta kort på det lutande tornet.
Vinodlingar (Toscana)
I Toscana finner man en mängd vinodlingar, och de flesta erbjuder provsmakning av sina produkter.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Firenze
• Milan
• Naples
• Rom
• Venedig
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.