Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Valencia

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 146:- Från 3 510:- Från 4 195:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Valencia
Invånare
800.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Valencia.

Bästa restid

Top
Valencia kan besökas året runt, men kan bli olidlig varm under sommarmånaderna. Det är dock inte långt till badorter, som till exempel Gandia söder om staden, där man kan kyla ned sig. Valencias atmosfär och den avslappnade stämningen är intakt årets alla månader.

Kultur och underhållning

Top
Valencia har flera intressanta museer och konstutställningar, där många ligger i vackra byggnader och omgivningar. Utöver detta har Valencia några underbara parker, där man kan slappna av. Staden har dessutom bra festivaler. Bland annat Fiesta de San Vicente Ferrer, där man kan se spanjorerna uppträda i färgsprakande folkdräkter till traditionell musik. Är man i Spanien mellan den 12:e och 19:e mars, får man inte heller gå miste om den överdådiga festivalen Las Fallas de San José.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte något problem att övernatta i Valencia. Staden har massor av hotell i alla prisklasser. Det finns även campingmöjligheter och vandrarhem. Man kan även finna flera privata pensionat i Valencia. Beställ hotell i Valencia här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få taxi i Valencia. Det är en stor stad, så man kan i regel preja en på gatan. Det är billigt att åka taxi, och det körs med taxameter.

Särskilda förhållanden

Top
Man kan åka på några härliga utflykter från Valencia. Söder om staden ligger till exempel Gandia, som är en populär semesterort för spanjorerna
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.