Resguide till Aten

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 945:- Från 1 945:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Athínai
Invånare
800.000
Tidszon
Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 i Aten.

Bästa restid

Top
Aten kan besökas hela året, men staden kan vara otilltalande i juli och august, då det är som varmast. Goda tidspunkter är vår och höst, då det inte är för varmt, utan milt och behagligt.

Reselitteratur

Top
World of Atens: An Introduction to Classical Athenian Culture

Kultur och underhållning

Top
Det finns ett hav av muséer och teatrar i Aten och många historiska sevärdheter, bland annat Akropolis. Från juni till september är det Aten Festival. Då spelas teater och musik i de gamla grekiska teatrarna. Man kan dessutom uppleva dionysiska fester, genom att betala ett engångs belopp för att sedan ha lov till att dricka så mycket vin man har lust till. Dionysos var vin- och extasguden.

Övernattning / Hotell

Top
Det vimlar av hotell i Aten. Allt från lyxxhotell (märkta med ett L) till mera ödmjuka ställen. Man kan också hyra rum på privata pensioner, vilka är billiga och som regel håller en rimlig standard. Det finns dessutom fina möjligheter att campa, både i och utanför Aten. Beställ hotell i Aten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få fatt i en taxi i Aten, och de är billiga. Ibland används taxametern, andra gånger kan man förhandla priset med chauffören.

Övrig transport

Det lokala bussnätet i Aten är välfungerande. Man kan även ta tåget från någon av de två centrala tågstationerna. Härifrån är det förbindelse till resten av fastlandet och Peloponnisos. Från hamnstaden Pireus seglar ett stort antal färjor till de många grekiska öarna.

Särskilda förhållanden

Top
Även om Aten är fascinerande, så är det också en smutsig och larmande stad. Därför är det en god idé att kombinera en semester i Aten med några dygn på en av de uppfriskande grekiska öarna.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.