orsaker till att resa till thailand

10 orsaker att resa till Thailand

Kenneth Karl Nielsen
Överväger du en resa till Thailand? Mitt bästa råd är att sluta överväga och börja undersöka var du vill bo. Det finns nämligen otroligt många orsaker till varför du ska resa till Thailand.

Resa till ThailandJag har besökt Thailand många gånger och det första jag gör när jag kommer hem är att börja se fram emot nästa resa.

Här är några av de saker som gör att jag älskar Thailand.

1. Den vänliga lokalbefolkningen

Det är inte utan orsak som Thailand kallas leendenas land. Överallt var jag är så blir jag mött av vänlighet och gästfrihet.

Thailändarna verkar alltid uppriktigt intresserade av att hjälpa. Sätt ihop händerna till en traditionell thailändsk hälsning, lär dig ett par artighetsfraser och använd lite teckenspråk. Då är du på god väg att få hjälp av alla och överallt.

Stränderna i Thailand

2. De många vackra stränderna

Thailand kan leverera magiska strandmotiv till ett antal semesterbilder, som väcker avundsjuka blickar från dem som blev hemma i Sverige. Stränderna i Thailand bjuder nämligen ofta på vit sand, svajande palmer och turkost hav fyllt med färggranna fiskar.

Ja, det är många turister på vissa stränder i Thailand. Men ofta kräver det bara en mindre insats för att komma bort från de överfulla stränderna och ut till lika fina stränder var du kan slappna av i lugn och ro.

3. Det thailändska köket

Maten i Thailand

Ett besök i Thailand är ett möte med ett av världens bästa kök. Ett möte med den thailändska kokkonsten lämnar dig mätt, nöjd och antagligen en smula positivt överraskad. Det thailändska köket innehåller nämligen otroligt många olika smaker och du kommer säkert hem med några nya favoriträtter.

Var inte rädd för att smaka på maten från de frestande gatuköken – välj de ställen där thailändarna själv äter eftersom det är ett tecken på bra kvalitet. Ett gott råd är att du ber om att maten inte ska vara allt för stark, då thailändarna tål mycket starkare mat än vad vi är vana med i Sverige.

4. De gyllene templen

95% av thailändarna är buddhister och därför är Thailand naturligtvis fullt av buddhistiska tempel. Många av templen i Thailand kännetecknas av guld och gyllene färger och är fantastiska platser att besöka. Majoriteten av templen är otroligt vackra och det är enkelt att bli överväldigad av deras skönhet.

Väljer du att besöka några av de mindre templen får du dessutom en bonus – de är ofta rofyllda oaser och erbjuder en möjlighet för att slappna av TOTALT.

5. Den långa historien och de gamla kungastäderna

Thailands historia

Thailand har en lång och spännande historia som det är värt att både läsa lite om innan avresa, men också bli lite klokare på genom att besöka några av landets historiska sevärdheter.

Några av de bästa platserna där du kan besöka det forntida Thailand är de två gamla kungastäderna Ayutthaya och Sukhothai. De ligger båda norr om Bangkok och kan besökas under dagsutflykter från huvudstaden.

6. Det är billigt att vistas i Thailand

Prisnivån i Thailand är mycket lägre än i Sverige. Så en semester i Thailand kan enkelt genomföras utan att slå ett stort hål i den privata ekonomin.

Ja, det är dyrare att flyga till Thailand än till Sydeuropa, men det är mycket billigare att vistas i Thailand. Väljer du en resa på 14 dagar, så blir semester i Thailand oftast billigare. Hotellpriserna i Thailand är mycket lägre än i Europa. Om du alltid har drömt om att bo på ett 4-stjärnigt lyxhotell så är Thailand det rätta stället att göra det på till det rätta priset.

7. Det är enkelt att vistas i Thailand

Resa till Thailand

Thailand har varit ett favoritland för backpackers i årtionden och på de senaste åren har det också blivit ett populärt resmål för vanliga resenärer. Thailändarna på semesterorterna är alla duktiga på engelska och därför är det enkelt att arrangera utflykter, transport och liknande. De har koll på sakerna och tar hand om turisterna.

Som tidigare nämnt är majoriteten av thailändare hjälpsamma så det är enkelt att vara turist i Thailand.

Har du alltid drömt om att resa till Asien, men tycker du att det verkar lite skrämmande? Då är Thailand den rätta platsen att börja med. Du kommer sannolikt inte att tycka att det är mer besvärligt än en semester i Europa.

8. Huvudstaden Bangkok

Thailands huvudstad Bangkok kan verka hektisk och skrämmande för förstagångsbesökande. Men när du lär känna staden bättre så är det en helt fantastisk stad med många sorters upplevelser. Ta ett djupt andetag när du anländer – efter en kort tid kommer du att se staden som en kär vän.

För mig har Bangkok blivit som ett andra hem och jag tillbringar alltid tid i staden under alla mina resor till Thailand. Fler goda råd till hur du kan förälska dig i Bangkok finns här.

9. Upplevelser under vattenytan

Resa till Thailand

Har du alltid drömt om att simma runt bland färggranna fiskar och koraller så är Thailand det uppenbara valet för att förverkliga den drömmen. På många ställen i Thailand kan du bara sätta snorkeln på, simma ut från stranden och en ny värld med färggranna fiskar uppenbarar sig.

Om du vill lära dig att dyka finns det många dykarskolor med internationella instruktörer (ibland även svenska) som kan hjälpa dig med att få ett dykcertifikat och det är inte speciellt dyrt.

Vill du dyka och snorkla så är det en bra idé att undersöka olika resmål innan du reser iväg eftersom vissa ställen har betydligt bättre möjligheter än andra.

10. Djungeltrekking och bergsvandring

Trekking i Thailand

Naturen i Thailand är mycket annorlunda än vad den är i Sverige och jag rekommenderar att du lämnar stranden eller stan för att komma ut till djungeln eller bergen för att uppleva naturen.

Ett djungelbesök kan både göras till en fysiskt krävande utflykt eller som en liten promenad. Båda utflykterna bjuder på sina egna unika upplevelser. Glädjen med att se apor hoppa runt bland träden, beundra stora vattenfall och undersöka främmande trädsorter och växter är lyckligtvis tillgängliga på alla sorters djungelbesök.

De största bergsupplevelserna får du i norra Thailand. Utflykterna tar oftast utgångspunkt i endera staden Chiang Mai eller i staden Chiang Rai. Från dessa städer arrangeras endags- eller flerdagsutflykter upp till bergen, var du förutom att uppleva den vackra naturen även kan träffa några av de traditionella bergsstammarna och se hur de lever.

Vill du ha en översikt över de bästa och billigaste resorna till Thailand?

Hitta flygbiljetter till Thailand i vår flygsökmotor här.

Hitta charterresor till Thailand i vår chartersökmotor här.

Toppfoto (c) istockphoto / swissmediavision
Bangkok (c) istockphoto / swissmediavision
Thailands stränder (c) istockphoto / emariya
Thailändskt gatukök (c) istockphoto / ManniiChannel
Ayudhaya Buddha-statyer (c) istockphoto / EyeOfPaul
Thailands befolkning (c) istockphoto / Jodi Jacobson
Dykning i Thailand (c) istockphoto / swissmediavision
Djungeltrekking i Thailand (c) istockphoto / pigphoto

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.