Lyxresor till Thailand

Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga

Maria Erica Jensen
Thailand, leendets land, är det perfekta landet att besöka när du vill åka på en resa i lyxens tecken.

Flera resebyråer har specialiserat sig på lyxresor till Thailand. Några resebyråer erbjuder rundresor, medan andra har fokus på unika upplevelser på speciellt utvalda platser i Thailand.

Bangkok – Thailands bankande hjärta

Semester i Thailand

Bangkok är Thailands pulserande, intensiva, härliga och absolut helt unika huvudstad. När du kommer till Bangkok kan du mötas av storstadens kännetecken, i form av skyskrapor och stora shoppingscenter, men du kan lika gärna mötas av fridfulla parker, där tai chi-utövare träffas varje morgon. I många delar av staden kan du besöka gyllene buddhistiska tempel med vackra Buddha-statyer. Här finns också stora områden med kanaler, där små båtar seglar runt bland ”gatorna”. China Town är en väldigt speciell upplevelse, och även Bangkoks zoologiska trädgård är ett intressant ställe att besöka.
Bangkok är en fantastisk huvudstad, har så oändligt mycket att erbjuda, och liknar ingen annan stad på vår planet. Om du får möjligheten att göra ett besök, så tveka inte en sekund! Du kommer knappast att ångra dig.

Norra Thailand – de stora naturupplevelserna

Norra Thailand

Det är enkelt att ta sig runt i Thailand, för infrastrukturen är väl utbyggd i stora delar av landet, och oavsett om din resa till norra Thailand görs med buss, tåg eller med flyg, så är resan dit behaglig.

Norra Thailand är som gjort för ett inslag i en lyxresa till Thailand. I den norra delen av landet finner du frodig natur utöver det vanliga. Du kan här vara med om den ena stora naturupplevelsen efter den andra, och här finns en enastående gästfrihet som ofta tar sig uttryck i breda leenden och en obeskrivlig hjälpsamhet.

Resor i norra Thailand har ofta sin utgångspunkt i det gamla kungadömet Chiang Mai, som är Thailands näst största stad. Utöver att vara en modern storstad är Chiang Mai också hem till flera hundra buddhistiska tempel, och staden är också Thailands kulturella centrum.

Norra Thailand är grönt och frodigt, med sina många skogsklädda berg och sin spännande djungel. Här kan du uppleva ett fantastiskt växt- och djurliv, och i området bor fortfarande många olika stammar som har levt här i hundratals år.

Det finns till synes oändligt mycket att uppleva i norra Thailand: Vackra vattenfall, ridturer på elefantrygg, marknader, vandringsturer i djungeln, gyllene tempel och ruiner efter gamla kungadömen, färgglada festivaler, segelturer på vackert slingrande floder – ja, endast fantasin sätter gränser!

Södra Thailand – exotiska badstränder och paradisöar

Thailand

De thailändska öarna och dess stränder bjuder på helt enastående upplevelser för dig som vill uppleva en badsemester utöver det vanliga!

Många resebyråer erbjuder stilla avkoppling på vackra semesteranläggningar med hotell precis vid strandkanten.

Spendera dagen med att snorkla eller bada i det varma vattnet, i sällskap med färgglada fiskar, vackra koraller och annat marint liv, och njut livet i den gyllene sanden under stillsamt vajande palmer.

Gå en promenad i de lokala omgivningarna, där du kommer upptäcka en närmast paradisisk natur. Det är mycket enkelt att ta sig runt på egen hand i Thailand, då du överallt blir mottagen med vänlighet och öppna armar. Oavsett om du vandrar ensam, kör moped eller vespa, eller åker på utflykt med ett större sällskap, så finns här en uppsjö av upplevelser som väntar precis utanför hotelldörren.

Thailand har många öar att välja mellan, men öarna skall helst besökas på olika tidpunkter på året. Fråga gärna din resebyrå vilka öar de rekommenderar just när du vill åka. Det vore synd att slösa bort sin semester och sina pengar på en strand där till exempel vattnet är grumligt på grund av en regnperiod.

Unika Thailand

Lyxresor till Thailand

Thailand är om något ett helt unikt land att åka på semester till. Här finns helt enkelt allt vad du kan begära av fantastiska naturupplevelser, spännande kulturella begivenheter, de många olika möjligheterna till övernattning, härliga restauranger, fantastisk shopping, riktigt fina möjligheter till en aktiv semester, och mycket, mycket mer.

Även om det kan upplevas överväldigande med de många människorna på Bangkoks gator, de exotiska färgerna, de nya ljuden och de spännande dofterna och smakupplevelserna som möter dig när du första gången sätter fötterna på thailändsk jord, så kommer du snabbt fyllas upp av den otroliga gästfriheten, de storslagna upplevelserna, den spännande kulturen och den enastående naturen. Innan du återvänder hem igen, så har du garanterat förälskat dig. I unika Thailand.

Läs också Skäm bort dig själv i Thailand

Foton:
Toppfoto © istockphoto / Abezikus
Foto Bangkok, Norra Thailand och Södra Thailand © Tourism Thailand
Foto Unika Thailand © istockphoto / Patpitchaya

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.