Skäm bort dig själv i Thailand – inspiration till resan

Skäm bort dig själv i Thailand – inspiration till resan

Maria Erica Jensen
Thailand är landet för både kropp och själ. Här finns helt enastående möjligheter att uppleva en härlig semester med fokus på lugn och ro, kombinerat med möjligheter till de mest fantastiska av upplevelser.

Spa och massage (för din kropp)

Wellness i Thailand

En semester i Thailand måste absolut inkludera någon form av wellness-upplevelse. Flera svenska resebyråer arrangerar resor som är speciellt fokuserade på avkoppling och välbefinnande.
Du kommer också att upptäcka att många hotell och semesteranläggningar erbjuder både spa- och massagebehandlingar, som verkligen gör underverk för trötta kroppar, och som du kan få tillgång till även om du inte har köpt en speciell wellness-resa.

Här kan du också hitta duktiga lokala massörer och massöser som kan massera dina ben eller hela din kropp för ett mindre penning. Det är en himmelsk upplevelse att få en massage när man ligger och slappar på stranden, för att sedan vandra ned till vattenbrynet och doppa sina nymasserade fötter i det kristallklara vattnet.

Yoga och meditation (för din själ)

Meditation i Thailand

Behöver du vila tankarna och koppla av ännu mer, kan det vara en fin idé att prova på yoga eller någon annan form av meditation medan du är på din lyxsemester i Thailand.

Flera hotell har yoga på programmet, och meditation erbjuds runtom i landet av erfarna mästare.
Har du tur kanske du finner en resebyrå som arrangerar yoga-resor till speciella platser i Thailand, men som sagt finns det också gott om hotell som har yoga på programmet, som en av flera aktiviteter.

Vill du prova på något helt annat, kan du själv besöka ett gyllene buddhistiskt tempel, och finna ditt inre lugn. Nedanför har vi beskrivit ett besök i ett litet, lokalt och buddhistiskt tempel, men samma upplevelse kan du också få vid besök vid något av de stora, välbesökta tempel som finns runtom i landet. Ge dig själv tiden att njuta av upplevelsen – den är verkligen speciell, och garanterat ett minne för livet.

”Doften av rökelse hänger tungt i rummet. Du är avslappnad. Med stängda ögon sitter du i lugn och ro och njuter av att stillheten fullbordas i ditt inre. Runt om dig är väggarna i det spartanskt inredda rummet fulla av färgstrålande målningar av Buddhas liv, och upplysningen han fann under ett Bodhi-träd. Du kan se målningarna framför dig, medan du sitter på golvet med korslagda ben och stängda ögon. Innan du kom in, köpte du en krans med jasminblommor och lade den vid den gyllene Buddha-statyn precis utanför dörren, precis som du såg den lokala thai-kvinnan framför dig göra. Du köpte också ett par rökelsepinnar och tände dem, innan du satte dem i en liten skål. Din kropp blev fullkomligt avslappnad, och du kände en aldrig tidigare upplevd fridfullhet sprida sig inombords.”

Du är alltid mycket välkommen i de buddhistiska tempel som finns runtom i landet, bara du kommer ihåg att respektera lokala seder och traditioner.

Thailändsk mat (för både kropp och själ)

Thailand

Thailändsk mat är i absolut världsklass! De många exotiska rätterna lockar och imponerar både dina ögon och din mage – både din kropp och din själ. Prova de läckra gula, gröna och röda curryrätterna, som fås både vegetariska och med kött eller fisk i. Här kan du även få härliga, färska och friska sallader, wokrätter, soppor, stekt ris och all världens annan mat.

På stränderna och öarna består den mest populära maten av färsk fisk och skaldjur, som fångas i havet precis utanför kusten. Det är en väldigt speciell och oförglömlig upplevelse att själv välja sin hummer, krabba eller färgglada fisk från ismassorna vid restaurangen, och sedan se hur den blir grillad under öppen himmel.

I Thailand finns definitivt något för varje smak.

De många möjligheterna i härliga Thailand

Thailand är ett fantastiskt härligt land att resa till, och om du har behov av att skämma bort dig lite och njuta av livet, så kommer du knappast att ångra en flygbiljett dit. Se vad de olika resebyråerna inom wellness-resor erbjuder, eller undersök vilka möjligheter som finns för spa- och massage på de olika hotellen, om det är en sådan resa du är på jakt efter.

Oavsett vilken slags semester du bestämmer dig för, så önskar vi dig en riktigt skön resa till härliga Thailand.

Läs också Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga

Foton:
Toppfoto © istockphoto / Anyaberkut
Foto massage © istockphoto / Yuriyzhuravov
Foto rökelse © istockphoto / Minoandriani
Foto mat © istockphoto / Shaiith

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.