Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Florens

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 980:- Från 1 120:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Firenze
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Florens.

Bästa restid

Top
Florens kan besökas året runt, men vill man uppleva staden från dess bästa sida och undvika vinterkylan och den mycket varma sommaren, är månaderna mellan mars och maj, samt september och oktober optimala tider.

Reselitteratur

Top
Eyewitness Travel Guides: Florence and Tuscany

Kultur och underhållning

Top
De två största festivalerna i Florens är Festa del Patrono och Calcio Storico, som båda firas den 24:e juni. Under festivalerna spelar man fotbollsmatcher, där deltagarna är iklädda kostymer från det 16:e århundrade. Dessutom kan man i juni uppleva Italiens äldsta musikfestival Maggio Musicale Fiorentino i Florens.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns över 150 hotell i Florens, så det finns massor av rum att välja mellan. Hotellen ligger i olika prisklasser, så det finns något för varje smak. Dessutom finns det en del hostels i staden, där man också kan finna enstaka campingplatser. Det är en bra idé att boka ett rum före resan, eftersom det kommer många turister till Florens. Beställ hotell i Florens här

Lokal transport

Top

Taxi

Det går taxis i staden, det enklaste är att finna dem vid en taxihållplats eller beställa en per telefon.

Övrig transport

Det går lokala bussar i Florens som täcker i stort sett hela staden. Man skall vara uppmärksam på att man skall köpa biljetten innan man går på bussen. Biljetterna kan köpas i tidningskiosker eller på bussterminaler.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.