Sevärdheter Grekland

- Välj ort -
» Grekland
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 946:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 1 605:- Från 1 999:- Från 3 650:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter Grekland

Akropolis ruinerna (Aten)
Är man i Aten, kan man inte undgå Akropolis. Här ligger ruinerna från Parthenon templet, och resterna av gudarnas 2400 år gamla stad kan ses från stort sett alla ställen i huvudstaden. I år 510 före Kristus spådde oraklet i Delfi, att Akropolis skulle bli gudanas stad, och därefter påbörjades byggandet av templen, som man kan se ruinerna av i dag. En betagande syn.
Atens muséer (Aten)
Det Nationala Arkeologiska Muséet i Aten är fantastiskt. Här finns bland annat fascinerande guldskatter från Mykene. Även Goulandris Muséet för Gammal Grekiska Konst är intressant. Det bjuder till exempel på en samlig eleganta marmorfigurer, som har inspirerat bland annat Picasso.
Dionysos teatern (Aten)
Den gamla grekiska Dionysos Teatern ligger också vid Akropolis, i den södra delen. Här spelade de gamla grekerna tragedier. Man kan nästan höra kören sjunga, då man står vid teatern. Under sommarfestivalen ordnas här olika arrangemang, vilka är stora upplevelser.
Plaka - den gamla stadsdelen (Aten)
Plaka kallas den gamla grekiska stadsdelen. Den ligger i den nordöstliga delen vid Akropolis. Här kan man få en förnimmelse av hur det gamla Grekland såg ut, och man kan gå på upptäcksfärd i de smala gränderna. Den labyrintiska stadsdelen har bevarat sin charm trots massturismen.
Halvön Halkidiki (Grekland)
Halvön Halkidiki ligger nordöst om Thessaloniki, och har ett underbart skogs- och berglandskap. Området bjuder också på en rad arkeologiska sevärdheter, blandt annat Zeus Ammon Templet och Olynthos Ruinerne. Området är idéellt till stillsamma promenader, då man kan betrakta olivmarkerna.
Halvön Peloponnisos (Grekland)
Peloponnisos är en halvö i södra Grekland. Ön är rik på historiska attraktioner. Här finns Korinth och Mystras, den gamla bysantiska staden, som kryper upp längs berget Taiyetos. Stadens trappor och slingrande stigar för upp till flera intressanta kyrkor, men också till öde områden.
Meteora klostren (Grekland)
Meteora klostren i staden Thessaly är en av de mest intressanta av sevärdheterna på det grekiska fastlandet. Klostren är från det 14. århundradet och fungerade då som ett slags fort. Munkarna var tvugna att använda sig av stegar för att ta sig upp till deras hem. I dag finns det trappor inhuggna i klippväggen, för turisternas skull.
Philippi området (Grekland)
Philippi ligger i den östliga delen av Makedonien. Stället har fått sitt namn efter Alexander den Store, och är känt, då det var här Cesars mördare, Brutus och Cassius, besegrades av Octavius år 42 före Krisus.
Staden Aghios Nicolaos (Grekland)
Aghios Nicolaos har knappt 10.000 invånare och är en av Kretas mera attraktiva städer. Den har perfekt klimat, sköna stränder och för ett kosmopolitiskt liv. Det händer saker dygnet runt. Det är speciellt högt tempo under sommaren, då flera festivaler går av stapeln.
Staden Thessaloniki (Grekland)
Thessaloniki är den andra största staden i Grekland, och är på många sätt en modern storstad. Thessaloniki har ett stort utbud av bysantinsk konst, både kyrkor och muséer. Det arkeologiska muséet är en fantastisk upplevelse. Området och de mindre landsbyarna omkring Thessaloniki frestar med vandringsturer och mysiga caféer.

Område och stadsguider

Område: 
• Korfu
• Kreta
• Kykladerna
• Rhodos och Kos
• Sporaderna
Ort: 
• Aten
• Pelekas
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK