Charmerende Pisa

Billiga flygbiljetter till Pisa

Avresa från
Destination
Utresa
Hemresa
Resetyp: Retur
Biljettyp: Ekonomi
Flera avreseplatser
Vi jämför flygpriser från... ... och många, många fler.

Charmiga Pisa

Upplev en äkta toscansk stämning i Pisa, med allt vad det innebär av intressant arkitektur, mysiga kaféer och fantastisk mat från det italienska köket. Pisa är sydeuropeisk storstadssemester när den är som bäst!

Området runt Pisa
Pisa ligger ut mot floden Arno, som mynnar ut i Medelhavet, och är en del av regionen Toscana, som av många anses tillhöra Italiens vackraste region. Det bor omkring 3,5 miljoner människor i Toscana, och om du vill besöka andra vackra städer i området än bara Pisa, så ligger exempelvis Florens, Siena, Livorno och många andra härliga destinationer i närområdet. Regionen har inte bara många intressanta städer, utan också ett vackert naturlandskap, där speciellt de stora vingårdarna är imponerande.

Sevärdheter i Pisa
Den mest populära sevärdheten bland turister är utan tvivel ”Lutande tornet i Pisa”. De flesta har sett det antingen på film eller kanske på ett vykort, men att stå där själv och se tornet från 1173, som redan kort efter uppförandet började luta, är något verkligt speciellt. För många är det själva symbolen för Toscana, och tornet är en självklarhet på UNESCOs lista över världsarven. Pisa är dock mycket mer än bara ett lutande torn, och framförallt är det i Pisa som många upplever att de kommer nära det svårbeskrivliga och genuint italienska. Staden är fullmatad med små mysiga kaféer och restauranger, och här finns naturligtvis också en mängd barer för de som är festglada.

Om du uppskattar konst och kultur är Pisa och Toscana också rena paradiset. Fenomenala personligheter inom konsten, såsom Michelangelo och Dante, har vandrat runt på gatorna i staden, och du kan själv ta en promenad i deras fotspår. Pisa bjuder också på den vackra domkyrkan, det berömda dopkapellet, och Camposanto (den täckta kyrkogården), som sägs vara byggd på helig jord från Golgata.

Pisa är en av de städer som man bara inte får missa om man uppskattar storstadssemestrar!
 
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK