Solnedgång i Venedig med gondoler förtöjda vid träpålar, och San Giorgio Maggiore kyrkan i bakgrunden.

Billiga flygbiljetter till Venedig

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Venedig

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
3. jul 17. jul
ARN
TSF
TSF
ARN
Ryanair 1 stopp
Ryanair 1 stopp
Från kr. 1 797:- Välj
23. maj 30. maj
ARN
VCE
VCE
ARN
Air France 1 stopp
Air France 1 stopp
Från kr. 2 329:- Välj
28. jul 10. aug
ARN
VCE
VCE
ARN
SAS 1 stopp
AirBaltic 1 stopp
Från kr. 2 425:- Välj

Överdådiga Venedig

Överdådiga Venedig är en sann havspärla i norra delen av Adriatiska havet. Här är omgivningarna fantastiskt vackra, och de fler än 100 öarna, otaliga kanaler, svarta gondoler, fantastiska sevärdheter, vackra byggnader och inbjudande restauranger lockar många gäster att spendera hela sin semester här. Venedig står högt upp på mångas topp 10 över städer som skall upplevas minst en gång i livet.

Gondoler, Markuskyrkan och Dogepalatset

Venedig, som på 1200-talet var ett enastående maktcentrun, är nu världsberömt för sina vackra kanaler, där gondolerna seglar runt stadens besökare på sightseeing. Det är en härlig upplevelse att se den vackra staden från vattnet, och det är något alldeles speciellt att segla uppför Canal Grande, uppleva Rialto-bron och Suckarnas Bro från vattnet, samtidigt som man lätt förälskar sig i de många överdådiga palats och hus man stillsamt glider förbi.

Gå gärna en promenad till den legendariska Markusplatsen, där Markuskyrkan tronar som en gudomlig juvel med sina runda kupoler och sin ljusa marmorfasad. Markusplatsen är varje år centrum för den världsberömda karnevalen i Venedig, där stadens invånare och dess gäster festar längs gatorna iförda vackra kostymer och fina masker, och som gäst är du mer än välkommen att ta del av dessa mycket festliga begivenheter.

Besök det imponerade Dogepalatset, där stadens tidigare makthavare (dogerna) regerade från. Palatset är iklätt en mycket vacker typ av ljusröd marmor, och bakom fasaden finns utställningar av en mängd stora konstverk och intressanta historiska objekt. Kom också ihåg att gå ned i den gamla fängelsehålan, där du kan uppleva de mörka, trånga fängelsecellerna, där det enda fångarna kunde höra var varandras klagan och ljudet av vattenskvalpet i kanalen utanför. Det var ljudet av friheten, som låg så nära, på andra sidan den tjocka fängelseväggen, och som därmed samtidigt var så långt borta.

Attraktioner och aktiviteter för alla åldrar

När du sett tillräckligt av palats, kyrkor och museer, finns en mängd andra aktiviteter och attraktioner att ta sig an i Venedig.

Om du reser med barn, är det alltid en kul upplevelse att mata duvorna på Markusplatsen. De ständigt hungriga fåglarna äter gärna bröd direkt ur handen – en garanterat uppskattad upplevelse för barnen.

Hoppa sedan på den lokala båten till ön Lido, där du finner härliga badstränder och rent och fint badvatten.

Man kan också passa på att shoppa när man är i Venedig, och speciellt de lokala marknaderna brukar vara mycket uppskattade oavsett besökarnas ålder. Det finns flera olika marknader i Venedig, där du kan hitta all världens spännande prylar. Självklart finns här också en mängd modebutiker, butiker som säljer lokalproducerade varor, butiker med läckra kulinariska delikatesser och såklart också ett hav av små marknadsstånd och bodar som säljer den oemotståndliga italienska glassen.

För dig som är kulturellt intresserad så finns fina möjligheter att se en klassisk konsert, uppleva La Fenice-teatern, eller besöka Venedigs årliga filmfestival. Vill man bara koppla av, så kan man hitta en plats i skuggan och bara beundra stadens imponerande arkitektur, glada gäster och lokalbefolkning, och låta sig förföras av den evigt levande och tidlösa atmosfär som råder i staden.

Havsbottnen under Venedig är något labil, varför staden i teorin en dag kommer att försvinna i havet. Innan detta händer har dock Venedig två möjligheter: antingen kan den välja att ge upp kampen och bara låta sig slukas av vattenmassorna, eller också kan den gå under ytan med ett brak av pompa och ståt! Lyckligtvis har Venedig valt det senare alternativet.

Skönhet, kärlek och dunkla skuggor – Venedig har det mesta

Romantiska serenader ljuder i kvällsbrisen och når fram till Venedigs livsnjutande gäster, som kanske precis satt sig till bords vid någon av Markusplatsens många restauranger eller kaféer. Solen är precis på väg att gå ned i havet, och en avslappnad och närmast lättad stämning sänker sig över de venetianska hustaken. De stora horderna av turistbussar och dagsbesökare är borta, och lokalinvånarna och de övernattande gästerna tar över gator och torg. Det är här vi finner de verkliga livsnjutarna. Barnen leker med duvorna på torget eller slickar törstigt på den italienska glassen, medan de vuxna smuttar på ett glas vin, en liten Grappa eller den söta Vino Santo med tillhörande Biscotti. Tiden står still och livet känns som om det stannat upp, om än blott för en sekund!

Med mörkrets inbrott dyker skuggorna upp – ofta så suggestivt mörka att man nästan blir orolig om man ska ta sig förbi. Venedigs bakgator är fyllda av små, labyrintiska gator och gränder, där man inte helt sällan går vilse. I nattens mörker kan man enkelt föreställa sig all världens skapelser, när det kluckande ljudet från stadens kanaler blandar sig varsamt med de mörka, stillsamma gatorna. Denna unika stämning har bäst porträtterats av regissören Nicolas Roeg i Hollywood-kult-thrillern ”Don’t look now” från 1973, med Donald Sutherland och Julie Christie i huvudrollerna.

Köp en billig flygbiljett till Venedig. Staden är som upplagd för praktfulla semesterupplevelser i de mest storslagna av omgivningar, och både barn och vuxna kommer garanterat att återvända hem med oförglömliga upplevelser i bagaget.

Mest populära flygplatserna i Italien

Populära resmål i Sydeuropa