Solnedgang over Arno-elven i Firenze med en steinbro i forgrunnen og historiske bygninger i bakgrunnen.

Billiga flygbiljetter till Florens

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Florens

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
15. okt 19. okt
ARN
FLR
FLR
ARN
KLM 1 stopp
KLM 1 stopp
Från kr. 1 688:- Välj
12. apr 19. apr
ARN
FLR
FLR
ARN
KLM 1 stopp
KLM 1 stopp
Från kr. 1 881:- Välj
17. okt 20. okt
GOT
FLR
FLR
GOT
KLM 1 stopp
KLM 1 stopp
Från kr. 2 034:- Välj
28. sep 5. okt
GOT
PSA
PSA
GOT
KLM 1 stopp
KLM 1 stopp
Från kr. 2 206:- Välj
23. okt 27. okt
ARN
FLR
FLR
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 2 386:- Välj
9. sep 16. sep
ARN
FLR
FLR
ARN
Austrian Air 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 2 431:- Välj

Flyg till Florens – en oemotståndlig semesterpärla

Florens är otroligt vackert, med sina imponerande byggnader, fantastiska kyrkor, överdådig konst, inbjudande restauranger och mysiga kaféer, samt de otaliga butiker, festliga nattklubbar, storslagna festivaler och traditionella evenemang vid högtiderna. Det är svårt att inte bli förälskad i Florens romantiska stämning, de många kulinariska läckerheterna och dess förbluffande skönhet.

Staden med förbluffande många sevärdheter

När du kommer till Florens kommer du att upptäcka väldigt mycket som du inte får missa. Problemet är bara att det är otroligt svårt att välja vilka sevärdheter man skall se, och vilka man kan tänka sig att hoppa över. Du kan dessvärre inte uppleva alla stadens attraktioner på en resa, oavsett hur lång tid du spenderar i staden, så det gäller att prioritera lite.

Spännande marknader och kyrkobesök i Florens

Få en god start på dagen genom ett besöka på den stora matmarknaden inomhus, Mercato Centrale, där du kan köpa färsk frukt, bröd och kanske ett par skivor frestande, lufttorkad skinka. Ta en tur till den gamla San Lorenzo-kyrkan, där du kan sätta dig på en bänk, eller på trappan utanför kyrkan, och bara koppla av och betrakta omgivningarna.

Besök för all del kyrkan, och missa inte Michelangelos mycket vackra trappa som leder upp till det gamla och otroligt vackra biblioteket.Ta därefter en promenad bland de många marknadsstånd som finns i området vid San Lorenzo-kyrkan, men spendera inte alla dina pengar här, för du kommer troligtvis att springa på en mängd större frestelser i staden, som ger mer valuta för pengarna.

Il Duomo – Florens största sevärdhet

Så är det dags för ett besök i Florens stora katedral, eller Heliga Marias blommas basilika på svenska (Basilica di Santa Maria del Fiore) – I folkmun kallad Il Duomo, efter den stora kupolen. Kyrkans marmortäckta fasad är mycket imponerande, och du får inte missa ett besök i dopkapellet på torget framför kyrkan. Katedralen i Florens var den största byggnaden i världen då den byggdes, och den har fungerat som stadens varumärke sedan medeltiden.

Själva kyrkans innanmäte kan kanske verka lite mindre pompöst än vad man föreställer sig när man ser dess enastående fasad, men i gengäld är rummet i det lilla dopkapellet oförglömligt vackert.

Rådhuset och Arno-floden – Florens gamla pärlor

Gör en avstickare på någon av de små gatorna som löper i ett labyrintiskt mönster mellan Il Duomo och Florens rådhus, Palazzo Vecchio. Här finner du ett gytter av små kaféer och butiker, som säljer allt från kläder och lokala delikatesser till träleksaker, blommor, konst och böcker. Det ligger också flera olika verkstäder här, vars hantverkare är experter på att tillverka eller restaurera olika delar av katedralen eller delar från andra av stadens många kyrkor, palats och andra viktiga, historiska byggnader. Om du har tur så kan du få se dessa duktiga hantverkare arbeta på något pågående projekt.

Ät eventuellt en lätt lunch på någon av de små, lokala restaurangerna, innan du går vidare till Florens vackra rådhus, som ligger högt på listan över stadens höjdpunkter.

Pitti-palatset, Oltrarno och Uffizierne – enastående upplevelser i Florens

Många besökare i Florens skyndar sig för att få en plats i (den till synes ändlösa) kön vid Uffizierne, Florens världsberömda konstmuseum. Det kan dock vara klokt att vänta med att se museet till på eftermiddagen, då besökarantalet ofta har sjunkit något.

Gå i stället ned till floden Arno, och vidare över den kända bron Ponte Vecchio, där guldsmederna ligger tätt intill varandra. Besök också det magnifika Pitti-palatset och gå en promenad i Boboli-parken, där du en varm sommardag kan hitta en plats i skuggan och koppla av med något svalkande.

Pitti-palatset, eller Palazzo Pitti, ligger i stadsdelen Oltrarno (som betyder: ”på den andra sidan av Arno-floden”), och det är otroligt avkopplande att bara vandra runt på områdets små gator och njuta livet på den stilla sidan av floden.

Hitta en mysig restaurang, ät något litet eftermiddagsmål, som till exempel bruschetta eller crostini, med ett gott glas vin till, innan du går över till Uffizierne och ser verken från några av världens mest berömda konstnärer.

Avsluta så dagen med en utsökt middag, men se till att ta dig ett par kvarter iväg från de största sevärdheterna, där priserna är betydligt lägre, och där kvaliteten på maten ändå är i toppklass.

Upptäck ett annorlunda Florens

Om du har flera dagar i Florens, eller om du reser med barn, kan det kanske vara på sin plats att uppleva något annat än kyrkor och museer. Även den mest tålmodiga kan tröttna på timslånga köer flera dagar i sträck!

Överallt i staden finns små fantastiska sevärdheter där folkvimlet är något mer stillsamt. Ta dig till den norra delen av Florens centrum, där San Marco-klostret ligger. Besök klostret och läs den spännande historien om munken Savonarola, som var Florens fruktade härskare, och som slutade sina dagar genom att hängas och brännas på bål. En fascinerande historia.

Intressanta museer, klocktornet och glass – det finns något för alla i Florens

Besök också stadens naturhistoriska museum, som ligger precis runt hörnet från klostret, där du bland annat kan uppleva utställda mammut-skelett, försteningar och många vackra utställningar – det är ett mycket fint och intressant litet museum att besöka, och uppskattas av besökare i alla åldrar.

Gå därefter ned till Florens centrum, till Arno och du finner Museo Galileo, där bland annat astronomen Galileo Galileis stjärnkikare finns utställd, och där du på ett interaktivt sätt kan experimentera med många olika naturvetenskapliga koncept.

Ställ dig i kö för en tur upp i den höga kampanilen, Il Duomos klocktorn, varifrån du har en svårslagen utsikt över staden och bergen runtomkring. Missa inte heller att skämma bort dig själv med en rejäl portion läskande och svalkande glass. Italiensk glass tillhör ju ändå en av världens bästa!En oförglömlig upplevelse i den toskanska staden ligger bara några musklick bort, så skynda dig att hitta en billig flygbiljett till Florens!

Mest populära flygplatserna i Italien

Populära resmål i Sydeuropa