Resguide till Korfu

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 649:- Från 4 579:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kérkira
Invånare
100.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Korfu kan helt klart besökas året runt. Från april till oktober är klimatet skönt och lockar till strandturer och vattenaktiviteter. Även öns vintrar är milda, och denna årstid slipper man alla de turister, som översvämmar ön i sommarmånaderna.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 på Korfu.

Kultur och underhållning

Korfus landskap tillhör Greklands vackraste. Ön är som gjord till vandringsturer. Dessutom kan man utöva alla former för vattensport på Korfu. Har man lust till hålligång finns det otaliga barer och diskotek. Det finns även flera intressanta muséer och vackra arkitektoniska byggnader.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många övernattningsmöjligheter på Korfu. De stora hotellkedjorna dominera ön, men det är inga problem att hitta billiga pensioner, med utmärkt standard. Det finns även flera campingplatser med goda faciliteter på ön. Beställ hotell i Korfu här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inga problem att få fatt i en taxi vid de sörre semesterorterna och i städerna på Korfu. I de mera avsidesliggande områdena finns det dock som regel inga taxi. Det är relativt billigt att åka taxi.

Övrig transport

Det finns ett flygfält på Korfu. Det finns även lokalbusstrafik mellan städerna. Det seglar många färjor både till fastlandet och till andra grekiska öar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.