Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kreta

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 548:- Från 2 548:- Från 3 295:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kríti

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Kreta kan besökas året runt. Från april till oktober kan man ligga på stranden och njuta av solen, och på hösten och hela vintern är temperaturen fortfarande mild. Dessa årstider kan man använda tiden till att uppleva öns vackra natur.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 på Kreta

Kultur och underhållning

Det är massor av hålligång på Kreta, speciellt i sommarperioden. I huvudstaden Heraklion och i staden Aghios Nicolaos hålls flera festivaler under sommaren. Bland andra är det en stor festival 50 dagar efter påsk i Aghios Nicolaos, då det bland annat arrangeras en stor och spännande marknad under öppen himmel. Det finns även möjlighet till olika former för sport runt om på Kreta, speciellt vattensporter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns ett överflöd av hotell på Kreta. De stora hotellkedjorna dominerar, men det är möjligt att finna mindre och billigare ställen. Det finns även ett gott utbud på privatpensioner och campingplatser på ön. Beställ hotell i Kreta här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få fatt på taxi i de större städerna på Kreta. Det är billigt, och som regel används taxameter. Annars kan man avtala priset med chauffören.

Övrig transport

Det kör bussar mellan de lite större städerna på hela Kreta. Ön har dessutom ett flygfält och otaliga färjeavgångar både till fastlandet, och till andra öar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.