Resguide till Kykladerna

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 4 525:- Från 5 572:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Kikládhes
Invånare
100.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Kykladerne kan besökas hela året vad klimatet angår. Från april till november är det varmt och skönt, och man kan njuta av stränderna och vattnet. I vintermånaderna händer det inte så mycket, så längtar man efter fred och ro är detta den bästa tidspunkten.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 på Kykladerne.

Kultur och underhållning

Det vimlar av barer och diskotek på de flesta av Kykladerne.Ibland ordnas det små konserter på någon av de större öarna, som till exempel Naxos. En del gatumusikanter bidrar också till underhållningen. Det finns dessutom goda möjligheter till cykelsport, vattensport och vandringsturer på Kykladerne.

Övernattning / Hotell

Top
Om man reser till Kykladerna sjövägen, blir man nära på överfallen av ivriga personer som hyr ut rum privat. Privatpensioner finns det alltså många av på de större öarna. Det samma gäller campingplatser. Det finns även goda hotellmöjligheter på de flesta av Kykladerna. Det är dock de stora och dyra hotellkedjorna som dominerar. Beställ hotell i Kykladerna här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är endast i Kykladernas huvudstäder det finns taxi. Även om det inte finns många, kan man gott "fånga" en.

Övrig transport

Det seglar otaliga färjor från Kykladerne till andra grekiska öar och till fastlandet. De större öarna har lokalbussar. De flesta av Kykladerna har også flygfält, som tar en till och från Aten.

Särskilda förhållanden

Top
Tänk på att det kan blåsa ordentligt på Kykladerne. Färjorna kan vara tvugna att vänta i flera timmar, så det är bäst att resa i god tid, om man till eksempel skall nå ett flyg i Aten.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.