Resguide till Makedonien

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 675:- Från 2 885:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Makedhonía

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Makedoniens bästa tid sträcker sig från våren till slutet av hösten. Från april till oktober är klimatet varmt och milt, men det kan bli verkligen hett. Om vintern kan det däremot bli ordentligt kallt. Men även om området är snötäckt, kan man njuta av det natursköna landskapet.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 i Makedonien.

Kultur och underhållning

Makedoniens landskap lockar till vandringsturer, och skidturer om vintern. Om sommaren är det fina möjligheter för vattensport vid Platamonas vid västkusten. Flera av de större städerna bjuder på teater och musikupplevelser. Bland andra Thessaloniki, som är Greklands andra största stad. Här finns även intressanta kulturella sevärdheter.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns rikligt av övernattningsmöjligheter i Makedonien. Thessaloniki och andra stora städer har hotell i alla prisklasser. Det samma gäller de stora semesterområdena som Kassandra och Sithonia. Det finns även goda möjligheter att hyra rum på privatpensioner i området. Udbudet av campingplatser är stort. Beställ hotell i Makedonien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få fatt i en taxi i alla stora och mellanstora städer. Det är ett billigt sätt att komma runt på.

Övrig transport

Bussnätet är välfungerande. Det finns tågförbindelser från de största städerna till resten av Grekland. Thessaloniki har ett flygfält.

Särskilda förhållanden

Top
Man kan faktiskt åka skidor i vintersäsongen! Det är dessutom mycket billigt jämfört med andra skidorter i Europa.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.