Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Milan

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 830:- Från 1 165:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Milano
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Milano.

Bästa restid

Top
Milano kan besökas året runt, stadens sevärdheter stänger aldrig och kan avnjutas oavsett vädret. Vill man undvika den kalla vintern är månaderna mellan mars och oktober de optimalaste.

Reselitteratur

Top
Eyewitness Travel Guides: Milan & the Lakes Access Florence & Venice

Kultur och underhållning

Top
Milano är känd för sina framstående nattklubbar, där det alltid är fest och färg. St. Ambroses dag är en av de största begivenheterna i Milano. Den firas den 7:e december, där det är feststämning i hela staden.

Övernattning / Hotell

Top
I Milano består övernattningsmöjligheterna primärt av hotell och hostels. Hotellen finns i alla prisklasser, medan de flesta hostels ligger i prisskalans billigare del. Man skall vara uppmärksam på att det är dyrare att övernatta i Milano än i många andra områden i landet, yttermera är det en bra idé att boka sitt rum i förhand, eftersom det snabbt blir fullt på hotellen. Beställ hotell i Milan här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxis i Milano. De stannar inte mitt på gatan, så du måste hitta en taxihållplats, eller beställa en per telefon.

Övrig transport

Milano har en mycket effektiv tunnelbana, som täcker i stort sett hela staden. Dessutom går det bussar i största delen av staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.