Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Naples

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 830:- Från 1 165:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Napoli

Bästa restid

Top
Napoli kan besökas året runt, men vill man undvika de kalla vintermånaderna och de mycket varma sommarmånaderna är tiden mellan mars och maj, samt september och oktober bra.

Reselitteratur

Top
Eyewitness Travel Guides: Naples Insight Guides Naples

Kultur och underhållning

Top
I Napoli firar man tre gånger om året St. Januarius, som firas den första söndagen i maj, den 19:e september samt den 16:e december. I sommarmånaderna är det dessutom en serie konserter i staden, som hålls utanför Capodimonte palatset.

Övernattning / Hotell

Top
I Napoli finns det många hotell i olika prisklasser. Det finns dyra lyxhotell, men det finns även en del hotell i mellanklassen och billigare sådana. Dessutom finns det en del hostels i Napoli, där man kan övernatta för en billig penning. Beställ hotell i Naples här

Lokal transport

Top

Taxi

Det åker många taxis i Napoli. Det är lättast att finna dem vid taxihållplatserna, eftersom det är nästan omöjligt att preja en på gatan.

Övrig transport

I Napoli finns en utmärkt tunnelbana som täcker stora delar av staden. Yttermera åker det lokala bussar i staden

Särskilda förhållanden

Top
Det är mycket kriminalitet i Napoli. Man bör därför inte bära synliga värdesaker på sig, eller färdas ute ensam sent på kvällen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.