Resguide till Rhodos och Kos

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 801:- Från 2 663:- Från 4 115:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Rhodos: Nísos Kos: Kos
Invånare
Rhodos: 100.000 Kos: 22.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Rhodos och Kos kan besökas året runt. Redan från april och ända till november kan man njuta av stränderna och vattnet utan att frysa. Klimatet är fantastiskt; även höst och vinter är milda.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 på Rhodos och Kos.

Kultur och underhållning

Det finns ett överflöd av underhållning på både Kos och Rhodos, i form av ett häftigt nattliv, festivaler och konserter sommaren igenom. Det finns dessutom massor av sportsaktiviteter såsom vattensport och vandringsturer. Öarna ger också möjlighet till historiska upplevelser. På Rhodos kan man till eksempel se den enorma statyn Kolossos, som det tog 12 år att bygga.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns otaliga övernattningsmöjligheter på de två öarna. De stora hotellkedjorna dominerar, men man kan även finna privatpensioner, som är en smula billigare. Campingsmöjligheterna är fina, och de har relativt bra faciliteter. Beställ hotell i Rhodos och Kos här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få en taxi i städerna på både Rhodos och Kos. De flesta taxi använder taxameter, och de är relativt billiga.

Övrig transport

Det kör lokalbussar mellan de största städerna på bägge öar. Det finns flygfält både på Rhodos och Kos, samt åtskilliga färjeavgångar från bägge öar till både fastlandet och andra grekiska öar.

Särskilda förhållanden

Top
Var uppmärksam på att både Rhodos och Kos översvämmas av turister i högsäsongen. Det är en god idé att besöka öarna på våren, då det är lugnare, men redan varmt och skönt.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.