Resguide till Sinai med det Röda Havet

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 5 675:- Från 6 475:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Temperaturen i Sinai skiftar mycket. Vid middagstid på sommaren kan temperaturen nå över 50 grader, medan den under vinternätter kan komma ner på 8 grader. Skall man bara vistas i öknen, är det en god idé att ha klätt på sig till lite av varje. Vid Röda havet blåser det ofta och värmen är därför vanligtvis inte ett problem. Det är emellertid trevligast under tidig vår och under hösten då temperaturen håller sig omkring 30 grader. Men havet har samma erbjudanden året runt.

Reselitteratur

Diving and Snorkeling Guide to the Red Sea

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige, är den 13:00 i Sinai.

Kultur och underhållning

Den största attraktionen vid Röda havet är själva havet och dess djurliv. De flesta kommer för att snorkla och dyka och överhuvudtaget är Röda havet ett mecka för vattensport. Vill man hellre underhållas och uppleva området på traditionellt manér bör man pröva en kameltur ut i Sinaiöknen.

Övernattning / Hotell

Top
Vid stora semesterorter som Hurghada och Sharm El Sheik är dominerar de stora hotellkedjorna. Men det är vanligtvis lätt att få ett rum på mindre och privata hotell. På vissa ställen i Sinai kan man bo mycket spartanskt. Till exempel i ökenstaden Dahab, där man kan få ett rum på ett pensionat för några få pund. Beställ hotell i Sinai med det Röda Havet här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi är lätt att få på de största och mest populära ställena. De är billiga men man skall som regel förhandla med chauffören om priset. Avtala priset innan resan börjar.

Övrig transport

Det går bussar överallt i Egypten och således också i Sinai och vid Röda havet. Förbindelserna mellan alla större städer är bra. Bussarna är billiga men ofta tämligen obekväma.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.