Pittoresk kuststad med spridda hus längs en bergssluttning.

Billiga flygbiljetter till Teneriffa

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Teneriffa

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
26. maj 30. maj
ARN
TFS
TFS
ARN
Lufthansa Eurowings Discover 1 stopp
Brussels Airlines 1 stopp
Från kr. 3 644:- Välj
24. jun 1. jul
ARN
TFS
TFS
ARN
KLM LC Busre 2 stopp
USAir Shuttle SAS 2 stopp
Från kr. 4 450:- Välj

Flyg till kanarieön Teneriffa

CHARTERLAND: När man reser till Teneriffa, förknippar de flesta det med chartersemester. Men många har också upptäckt, att en flygbiljett till den största kanarieön kan ge andra fantastiska upplevelser.

Kanarieöarnas största ö, Teneriffa, har en befolkning på cirka 900.000 personer. Dessutom så mångdubblas befolkningen varje år, mycket tack vare de cirka fem miljoner turister som köper flygbiljetten hit och förälskar sig i platsen. Därför står Teneriffa också som värd för en av världens största karnevaler.

Man kommer lättast till Teneriffa med flyg till någon av öns två flygplatser: Reina Sofia, även känd som Teneriffa Syd efter dess sydliga läge. På norra ön ligger flygplatsen Los Rodeos, även känd som Teneriffa Nord. Från bägge flygplatser finns det många flygavgångar till flera av de andra öarnas huvudstäder, samt internationella flygningar till städer i hela Europa. Teneriffas huvudstad heter Santa Cruz de Tenerife.

Vulkanön Teneriffa
Teneriffa är en typisk vulkanisk ö, som har tydliga spår efter de många utbrotten genom tiderna. Öns högsta punkt, Mount Teide, uppkallad efter vulkanen Teide, mäter hela 3718 meter över havet. Det är också den högsta punkten i hela Spanien och den tredje största vulkanen i världen. Teneriffa är den tionde högsta ön i världen. Det är på grund av vulkanisk aska, som vissa av Teneriffas stränder har svart sand.

Teide National Park, är belägen runt den vackra vulkanen, och är den näst mest besökta nationalparken i världen. Det är med goda skäl, eftersom landskapets vyer i stort sett tar andan ur de många besökande turisterna. Norrut ligger också ett bergsområde, som är ett populärt turistmål, där naturen står i all sin prakt. Detta gäller också för de berömda Santa Cruz-trädgårdarna med dess frodiga växtliv.

Vatten och liv
Teneriffas kust består till stora delar av stenstränder och klippor. Öns norra stränder består av småsteniga, svarta stränder, medan de södra och sydvästra har finare och mjukare stränder. Stränderna på Teneriffa är oftast mycket barnvänliga, och barnfamiljer älskar dem av samma anledning. Från Sahara blåser en nästan konstant vind, och det gör det också möjligt att man vid exempelvis El Medano, finner utmärkta möjligheter för vindsurfing.

Det finns riktigt många bra restauranger på Teneriffa. De bästa finner man i huvudstaden Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz och Los Cristianos. Fiskrestaurangerna på ön är av världsklass, och det rekommenderas varmt att prova på de lokala rätterna.

Aktiv på Teneriffa
Teneriffa har hela nio golfbanor av hög standard, och många turister flyger till ön för att just spela under sin semester.

Teneriffa är också ett paradis för semestergäster som vill dyka och snorkla. Ön ligger i en behaglig klimatzon, vilket ger stora möjligheter för dykning under största delen av året. Här är någorlunda lugnt vatten och temperaturerna ligger mellan 19 och 25 grader Celsius. Runt om ön finner man en mängd fantastiska dykplatser med ett rikt undervattensliv, skeppsvrak och vulkaniska klippor.

Om du hellre föredrar höga höjder, så har Teneriffa goda möjligheter för att sväva med fallskärmen, där du kan få se en stor överblick över ön. Den varma vinden kommer att bära dig med.

För de som väljer att stanna på fast mark, erbjuds det också möjligheter för ridning på hästar. Barnen kommer att älska en ridtur på semestern. Även de rutinerade ryttarna kan få vara med om en storslagen upplevelse.

Naturligtvis är det möjligt att utföra alla tänkbara typer av vattensporter under sin semester på Teneriffa, så det är bara att ge sig ut i leken.

På Travelmarket.se hittar du de rätta flygbiljetter till Teneriffa denna vackra Kanarieö. Omkring fem miljoner turister kan inte ha fel: En semester på Teneriffa är något helt särskilt!

Mest populära flygplatserna i Spanien

Populära resmål i Sydeuropa