Resguide till Sporaderna

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 099:- Från 3 449:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sporaderna kan besökas året runt. Klimatet är varmt och skönt från april till november. Om vintern är det svalare, men till gengäld är man fri från turistflockarna, som invaderar öarna om sommaren.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Då klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 på Sporaderna.

Kultur och underhållning

Sporadernas sevärdheter består huvudsakligen av de härliga stränderna, det vackra gröna landskapet och möjligheterna att utöva vattensport. Skiathos är den rätta ön, om det är ett häftigt nattliv man är ute efter. Ön sover aldrig, och det är massvis av festställen att välja mellan.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte svårt att få ett hotell, bara man reserverar i god tid, då öarna blivit mycket populära. Det är relativt dyrt att bo på hotell och pensioner, vilka det finns en del av. Det är även möjligt att campa på öarna. Beställ hotell i Sporaderna här

Lokal transport

Top

Taxi

På öarna finns det endast taxi i huvudstäderna och i hamnarna. Det finns inte många, så det är oftast väntetid.

Övrig transport

Det finns bara ett fåtal lokalbussar på Sporaderna. Till gengäld seglar färjorna till och från öarna ofta. Många väljer att hyra en scooter eller en motorcykel för att komma runt.

Särskilda förhållanden

Top
Vill man ha lugn och ro, skall man inte välja Skiathos. I turistsäsongen är ön proppad med unga festivriga människor, och det är aldrig lugnt.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.