Resguide till Turkiets västkust

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 553:- Från 3 553:- Från 20 711:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Solen är mycket skarp på sommaren vid den Egeiska Kusten, och månaderna juni, juli och augusti kan vara outhärdligt varma. Våren och hösten är sköna tidspunkter för ett besök vid den Egeiska Kusten. Här är klimatet milt och passande för både solbadning och historiska och kulturella utflykter. Också i vintermånaderna är klimatet skönt.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 vid den Egeiska Kusten.

Kultur och underhållning

Det finns massor av kulturella sevärdheter vid den Egeiska Kusten. Man kan till exempel besöka ruinerna i Bergama och den historiska staden Ephesus. Eller man kan åka till Homers födelsestad Izmir. I mitten av januari är det kamelkapplöpning i småstaden Selcuk syd för Izmir. Dessutom kan man med jämna mellanrum uppleva teater, dans och musik i Izmir.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte svårt att hitta hoteller vid den Egeiska Kusten, och både de, som föredrar lyx, och de mera försynta kan bli tillfredsställda. Campingplatser hittar man också en del av, men många av dem har halvdåliga faciliteter. Prova också privat inkvartering. Beställ hotell i Turkiets västkust här

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan åka med taxi i alla stora och mellanstora städer vid Den Egeiska Kusten. Inte alla kör efter taxameter, men i regel är det billigt.

Övrig transport

Det avgår bussar till alla små städer stad vid Den Egeiska Kusten. Prova också en dolmus, som är en sorts taxi, som kör bestämda rutter.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg speciellt märke till landskapet vid Den Egeiska Kusten. Det är något av det vackraste, somTurkiet kan erbjuda med det kristallklara vattnet, de imponerande bergen och de sköna olivlundarna.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.