Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Venedig

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 475:- Från 2 985:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Venezia
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Venedig.

Bästa restid

Top
Venedig kan besökas året runt, men vill man njuta av en tur i gondolerna är klimatet behagligast mellan april och oktober. Det kan bli kallt under vintermånaderna.

Reselitteratur

Top
Eyewitness Travel Guides: Venice and the Veneto Lonely Planet Venice

Kultur och underhållning

Top
Den största begivenheten i Venedig är karnevalen som firas i februari. Det är en tio-dagars fest med masker, kostymer och vackra parader. Yttermera är det Festa del Redentore, som firas den tredje helgen i juli, där det finns massor av raketer. Den första söndagen i september hålls det en gondol race på Grand Canal. Venedig kan dessutom erbjuda en del gallerier och museer som är väl värda att besöka.

Övernattning / Hotell

Top
Venedig har ett stort antal övernattningsmöjligheter. Man bör dock vara uppmärksam på att det är dyrare att övernatta i Venedig än på de flesta andra platserna i landet. Venedig har ett stort antal hotell i olika prisklasser. Det finns mycket dyra lyxhotell, men man kan även finna billiga hotell med små rum och toalett i korridoren. Yttermera finns det en del hostels i Venedig, där man även finner ett stort antal campingplatser, som ofta har bungalows med rum till uthyrning. Beställ hotell i Venedig här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns vattentaxis i största delen av staden, som kan segla dig till de olika sevärdhetern.a
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.