Guide: Åk iväg billigt på 5-stjärnig lyxresa

Kenneth Nielsen

Vistelser på 5-stjärniga hotell för ofta tankarna till stora belopp pengar som skapar hål i plånboken, om de överhuvudtaget får plats i semesterbudgeten. Men så behöver det inte nödvändigtvis vara. Vi ger dig här några bra tips på hur du kan semestra på 5-stjärniga hotell utan att spränga semesterbudgeten.

Välj det rätta resmålet till storstadssemestern

Det är stor skillnad på hotellprisnivån från stad till stad runt omkring i världen. Men överraskande nog är det möjligt att bo riktigt billigt i några av de populäraste europeiska storstäderna.

vad kostar en 5-stjärnig lyxsemesterVi har gjort en priskoll på resor i mars 2016 på 5-stjärniga hotell med fina gästbedömningar och central placering. Här är billiga hotellpriser som vi har hittat:

Budapest – från 533 kronor
Istanbul – från 622 kronor
Lissabon – från 657 kronor
Bangkok – från 745 kronor
Bali – från 903 kronor
Aten – från 932 kronor
Las Vegas – från 1007 kronor

Alla priser är för dubbelrum per natt.

Som jämförelse kostar ett dubbelrum i Stockholm på ett motsvarande hotell från 2 713 kronor och upp.

Om det finns 5-6 städer som du gärna vill besöka så kolla hotellpriserna i varje stad i vår hotellsökmaskin. Kanske upptäcker du att du kan få ett rum på ett lyxhotell billigare än du tror.

Uppgradera chartersemestern till 5-stjärnig lyx

Varje år gör vi på Travelmarket otaliga pristester på charter- och sista minuten-resor. Målet med vår priskoll är att hitta de billigaste priserna och de resor som ger mest värde för pengarna.

5-stjärnigGenom våra pristester har vi upptäckt att priset för 5-stjärniga hotell ofta är bara lite högre per natt än för resor med ospecificerade hotell.

Speciellt när det gäller sista minuten-resor kan det betala sig att inte enbart titta på de allra billigaste resorna som ofta är med ospecificerade hotell. Många gånger kan du för ett mindre extrabelopp bo på både 4- och 5-stjärniga hotell istället.

I skrivande stund (november 2015) kostar den billigaste sista minuten-resan 1 494 kronor för ett ospecificerat hotell utan pension.

För 3 745 kronor kan du bo på ett 5 stjärnors hotell med frukost på samma destination. Det är mindre än 350 kronor extra per natt.

Vi har hittat andra exempel där man kan uppgradera från ett ospecificerat hotell till ett 5-stjärnigt hotell för bara 1 000 kronor för en veckas resa, så det lönar sig att kika efter noga när man man bokar ifall man kan göra ett klipp.

Här kan du se de billigaste sista minuten-resorna med 5-stjärnors hotell just nu (med avresa inom 60 dagar):

Hotel Gdansk
GdanskHotel GdanskPolen (7 nätter)Dubbelrum
3 104:-Sök
Aska Just In Beach Resort
AlanyaAska Just In Beach ResortTurkiet (7 nätter)All inclusiveEkonomirum - Ingen balkong
3 248:-Sök
Crown Piast Hotel & Park
KrakowCrown Piast Hotel & ParkPolen (7 nätter)Classicrum
3 280:-Sök
Hotel Grano
GdanskHotel GranoPolen (7 nätter)Classic Studio Suite
3 364:-Sök
Hane Garden Hotel
SideHane Garden HotelTurkiet (7 nätter)All inclusiveEkonomirum - Ingen utsikt
3 398:-Sök
Diamond Hill Resort Hotel
AlanyaDiamond Hill Resort HotelTurkiet (7 nätter)All inclusiveStandardrum - Delvis havsutsikt
3 398:-Sök
Sumus Stella & Spa
Pineda De MarSumus Stella & SpaSpanien (7 nätter)Dubbelrum
3 461:-Sök
Amore Boutique Hotel
KemerAmore Boutique HotelTurkiet (7 nätter)Rum med balkong
3 470:-Sök
Horitzo
BlanesHoritzoSpanien (7 nätter)Dubbelrum med balkong
3 547:-Sök
DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw
WarszawaDoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre WarsawPolen (7 nätter)Rum - king size-säng
3 556:-Sök

Sök efter fler 5-stjärniga lyxresori vår chartersökmaskin här.

Läs även: Billiga 5-stjärnors charterresor – lågprisöversikt
Läs även: 5-stjärniga lyxcharterresor med All Inclusive – lågprisöversikt

Under lågsäsong kan du också ha lyckan på din sida och hitta en billig 5-stjärnig All Inclusive-resa. Merpriset för hotellet är snabbt intjänat eftersom du inte ska tänka på att spendera pengar på restaurangmat.

Res utanför säsongen och var flexibel

Liksom priserna på flygbiljetter så ändrar priserna på hotell också riktigt mycket under året. Därför är det bäst att resa utanför skolloven och inte under de traditionella högtiderna.

5-stjärniga lyxresorHär på Travelmarket kollar vi priserna på flygbiljetter var fjärde vecka till 20 populära resmål och ned vår interaktiva graf kan du kolla när det är billigast att flyga.

Oftast är det en bra idé att hålla ett öga på hotellpriserna och se om det kommer några olika kampanjer. På det sättet kan du fånga något av de riktigt förmånliga erbjudandena.

Läs mer om hur du hittar de billigaste hotellrummen i vår e-bok ”Så får du billigare resor”. Boken har redan laddats ner mer än 50 000 gånger. Du kan ladda ner den genom att klicka här.

Så sparar du till lyxsemestern

Att bo på 5-stjärniga hotell kostar trots allt mer än vad mindre lyxiga hotell gör. Därför kan det kräva att du sparar ännu mer än till en vanlig semester. Här är några goda råd som gör sparandet lättare.

5-stjärnors lyxcharter1) Printa en bild av lyxhotellet som du ska bo på och placera det längst fram i din anteckningsbok och eventuellt som bakgrundsbild på din dator och mobil. Då kommer du hela tiden att bli påmind om vad som väntar och det blir lättare att säga nej till vardagens frestelser.

2) Om ni är flera som ska resa tillsammans så prata ofta om resan ni ska på. På det sättet blir reseglädjen större och det är enklare att sätta lite mer pengar åt sidan till semesterkassan.

3) Upprätta ett eget bankkonto för din semesterkassa och sätt upp ett mål för hur mycket du ska spara per månad. Så här undgår du att använda av de pengar som är avsedda för semestern och du är hela tiden uppmärksam på att betala in pengar på semesterkontot.

Vi önskar dig en trevlig resa!

Toppfoto (c) istockphoto / Yuri
Lyxrum (c) istockphoto / BrianAJackson
Par vid pool (c) istockphoto / g-stockstudio
Las Vegas (c) istockphoto / Sky_Sajjaphot
Lyxvilla (c) istockphoto / PhotoTalkLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.