Berlin

Hotell i Berlin

Vi jämför hotellpriser från... ... och många, många fler. Sök och jämför hotellpriser från de stora hotell- och bokningssidorna, och hitta de bästa och billigaste hotellen i en enda sökning.

Bo billigt i härliga Berlin

Jämför hotellpriser - Klicka här

Berlin är huvudstad i Tyskland, och belägen i den nordöstra delen av landet. Denna unika stad kombinerar det glamoröst kultiverade med det färgglatt mångkulturella på ett sätt som saknar motstycke i världen. Resultatet är en osedvanlig kombination av kulturella konstgallerier, gerillaliknande musikklubbar, gourmetrestauranger och etnisk street food i en salig blandning.

Tack vara denna enorma mångfald är Berlins stadsdelar så otroligt varierande och olika varandra, och över hela staden finns boenden i alla dess former – från ultralyx till spartanska vandrarhem, men det är sällan svårt att finna billiga hotell i Berlin.

Vad du än föredrar på din semester, så kan vi nästan lova att du finner tillfredsställelse i Berlin. Om du gillar att shoppa, finns en enorm loppmarknad i Mauer Park varje söndag. I Berlin finns också KaDeWe – Europas största shoppingmagasin, och Prenzlauer Berg, där du finner allt möjligt inom vintagekläder. För dig som längtar efter kulturella upplevelser lockar UNESCO-skyddade Museumsinsel med fem olika museer, och här finns även DDR-museet, som bjuder på en glimt av forntida dagar då Tyskland var ett delat land.

Hitta ett billigt hotell i Berlin
Om du vill bo nära Berlins alla attraktioner i stadskärnan, så kan det kräva en hel del tid innan du hittar ett billigt hotell i Berlin. Håll istället utkik i de områdena som ligger lite utanför centrum, där du får mycket mer för pengarna. Det är enkelt och billigt att ta sig in till centrum med kollektivtrafiken.

Prisnivån för hotell i Berlin är generellt något lägre än i Sverige, så det finns gott om möjligheter att komma billigt undan med svenska mått mätt.

Hyr en cykel
Reser man som familj så kan det vara en god idé att utforska staden från sadeln, och du kan hitta cykeluthyrare på många olika ställen i Berlin. Upplev vidunderliga Zoologischer Garten & Aquarium, eller se en film i utomhusbiografen vid Kulturforum Potsdamer Platz.

Med en sådan otrolig historia är en tur till Berlin naturligtvis inte komplett utan att vandra tillbaka lite i tiden och se några av de historiska platserna. Jüdisches Museum berättar historien om Berlins judiska befolkning, Holocaust-monumentet, eller förintelsemonumentet, är ett slående djupt minnesmärke över de historiska folkmorden, och Berlinmuren berättar en djup och fängslande historia som manar till eftertanke.

Hur du än väljer att spendera tiden på din semester, så får du inte glömma bort att avsätta lite tid till att njuta stadens berömda och tillika läckra currywurst. Natten kan med fördel spenderas på någon av de fantastiska nattklubbarna – öppna 24 timmar om dygnet - där du kan dansa till solen går upp, innan du återvänder tillbaka till ditt hotell och vilar benen inför nästa äventyr i Berlin.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.