lyx i bangkok

Lyx i Bangkok för livsnjutare – här är guiden

Mette Vaabengaard

Bangkok är fyllt av frestelser. Ett paradis för shopping och skönhet där du kan skämma bort dig själv till en väldigt billig peng. I bakgrunden lockar det färgrika lokala livet, exotiska delikatesser och sevärdheter som är som godis för ögonen.

  • Inspiration och goda råd
  • Flygbiljetter till Bangkok
Lyx i BangkokGlasögon, pärlor, smycken, ädelstenar och thaisilke kostar markant mindre i Bangkok än här hemma. Man kan få skräddarsydda jackor, skjortor, byxor och klänningar från den ena dagen till den andra.

Och du kan också spara mycket på märkesvaror som Levi’s, Nike och Burberry, även om man håller sig från de olagliga kopiorna. Bangkok är bara billigare.

Läs också: : Skäm bort dig själv i Thailand
Läs också: : Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga

Lyckan är ett shoppingcenter med luftkonditionering

Resor till Bangkok

Samtidigt har staden några av världens finaste shoppingcenter. Besök det nya CentralWorld, förnäma Paragon, modemekkat Platinum Fashion Mall eller MBK på Siam Square.

Här finns skönhetssalonger, caféer och restauranger fördelat över flera våningar tillsammans med butiker som säljer elektronik, parfymer, filmer, skor, kläder och mycket mer.

Allt detta finns i utrymmen med behaglig luftkonditionering som är en skön omväxling till den fuktiga hettan utanför. Det är vad man kan kalla lyx i Bangkok.

Myller och marknader

Bangkok

Marknaderna breder ut sig på de mest centrala gatorna och består av ett myller av bodar och människor som håller igång till långt efter midnatt. Insup doften av sirligt staplade ananasfrukter, lime och mangor på den flytande marknaden längs floden Chao Phraya. Tillbringa tid på världens största marknad i Chatuchak, var 15 000 bodar säljer allt från billiga t-shirts till levande ormar.

Inkarnerad njutning

Flygbiljetter till Bangkok

Mellan inköpen kan du vila ögonen på gyllene Buddha-statyer, överdådiga tronsalar och leende tak i Grand Palace.

Gatukök och restauranger serverar oförglömliga delikatesser, också utöver specialiteter som kycklingfötter, friterade gräshoppor och fågelbosoppor som kanske faller de mest äventyrliga i smaken.

Och så finns det spa och mer traditionella thaimassage-ställen som får spänningar, muskelvärk och andra dåligheter att försvinna.

På vart och vartannat gatuhörn kan du få fotmassage, ansiktsbehandling, aromaterapi och annat välbefinnande till fyndpriser. Det är inkarnerad njutning och effekten från den kan du leva på resten av året.

Båttur på floden

Lyx i Bangkok

Ta en flodkryssning längs Bangkoks livsnerv, floden Chao Phraya. Åk ut till ändstationen och tillbaka igen med en av de vanliga expressfärjorna.

När barnen behöver en rutschkana

Bangkok Dream World eller ‘Rungsit Khlong Saam’ marknadsförs som Thailands Disneyland. Det är det dock inte, men det finns massor av karuseller och rutschkanor till att hålla barnen upptagna.

En undervattensvärld under shoppingcentret

På bottenvåningen av shoppingcentret Siam Paragon ligger Siam Ocean World. Ett av Asiens största akvarium med över 30 000 underliga fiskar och andra vattendjur från hela världen. Här kan man simma med hajar, gå genom en undervattenstunnel och se några av havets farligaste rovdjur i ögonen.

Sök efter flygbiljetter till Bangkok här.
Sök efter charterresor till Thailand här.

Toppfoto (c) istockphoto / lolostock
Skräddare i Bangkok (c) istockphoto / Michael Luhrenberg
Shoppingcenter (c) istockphoto / chinaface
Flytande marknad (c) istockphoto / lzf
Massage (c) istockphoto / Michael Luhrenberg
River Cruise (c) istockphoto / splendens

Nedan hittar du några fina erbjudanden på flygbiljetter till Thailand.

Klicka på den flygbiljett som passar dig och så blir du skickad vidare till vår flygsökmotor. Här kan du bl.a. ändra på resedatum och välja den billigaste eller snabbaste flygresan. Du kan också se vår priskalender som visar vilka dagar du kan resa billigast.

Priserna inkluderar flyg t/r och har hittats av våra användare inom de senaste 48 timmarna och därför kan priserna ha ändrats. Ibland har användarna inte sökt på en viss storstad inom 48 timmar och därför finns det inga prisuppgifter.

Göteborg - BangkokFrån 6 059:-Välj
Köpenhamn - BangkokFrån 8 377:-Välj

Hittade du inte vad du sökte?

Du kan också söka efter flygbiljetter till Bangkok i vår flygsökmotor här.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.