Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Det Centrala Thailand

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 535:- Från 6 965:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

De Kongelige Båtene (Bangkok)
De Kongelige Båtene kan ses i en hall, når de ikke en sjelden gang seiler i prosesjon på elven Chao Phraya. Flåten teller i alt 35 rikt utsmykkede båter. De lange, slanke trebåtene er malt i fantastiske farger og belagt med bladgull. Den flotteste av dem alle er kongens 45 meter lange båt, hvis forstavn har form som en svanehals, hvorfra et forgylt svanehodet kneiser med en gylden lampe i nebbet.
Grand Palace (Bangkok)
Grand Palace ble bygget i 1782 da Kong Rama 1. besteg tronen og Bangkok ble grunnlagt som hovedstad. Palassets grunnplan er nesten identisk med det kongelige palass i Ayuthaya som ble brent ned av burmeserne. Det er mange detaljer på det vakre slotett, som er omkranset av en 1900 meter lang, hvit mur.
Jim Thompsons Hus (Bangkok)
Dette bemerkelsesverdige huset tilhørte amerikaneren Jim Thompson, som kom til Thailand på slutten av 2. verdenskrig og grunnla landets silkeindustri. Huset, som er bygget uten bruk av søm og skruer er i dag et museum, inneholdende Thompsons fine samling av asiatisk kunsthåndverk.
Thailands nationalmuseum (Bangkok)
Nationalmuseet byggdes av Rama 1, i 1782 och användes första gången för sitt nuvarande ändamål i 1874. museet består av tre flyglar, som rymmer utställningar av historiska och religiösa figurer från de olika tidsperioderna samt konstföremål och etnografiska effekter inte bara från Thailand, men från hela Asien.
Wat Arun (Bangkok)
Wat Arun betyder Gryningens tempel. Det vackra templet ligger ut mot Chao Phraya och från flodens andra sida ter sig templet fantastiskt i daggryningens färger. Den 79 meter höga pagoden är täckt av flerfärgade porslinsbitar.
Wat Phra Kaeo (Bangkok)
Wat Phra Kaeo, smaragdbuddhans tempel, ligger innan för Grand Palaces murar. Templet, som byggdes i 1785 av Rama 1, rymmer flera thailändska konstskatter. Bland annat den 75 cm meter höga smaragdbuddhan, som högs ut i en enda bit jaspis.
Wat Po (Bangkok)
Det långsträckta templet Wat Po är granne till Grand Palace. I templet finner man bland annat den enorma förgyllda "liggande Buddhan" som är 46 meter lång och 15 meter hög. Wat Po var centrum för allmän lärdom och kallas emellanåt "Thailands första universitet". Templets byggnader är otroligt vackra och fyllda med detaljer.
Wat Sakhet (Bangkok)
Wat Sakhet kallas även för "det gyllne berget". Det beror på den gyllene chedi på bergstoppen som härstammar från det 18: e århundradet. Byggnationen påbörjades av kung Rama 3, men fullföljdes först i kung Rama 5`s regeringstid. Från det gyllne berget finns det en fantastisk utsikt över Bangkoks gamla stadsdel.
Wat Traimit (Bangkok)
I detta lilla anspråkslösa tempel finns den berömda guldbuddhan. Figuren är 3 meter hög och väger 5,5 ton. Forskare menar att buddhan är mellan sju- och åttahundra år gammal och härstammar från Sukhothai-perioden. Buddhan, som ända till 1933 var täckt av gips, upptäcktes av en tillfällighet, då byggnadsarbete skulle flytta på gipsfiguren. Lyftkranens kabel bröts, och då figuren träffade marken krackelerade gipset och avslöjade guldet under.
Bron över floden Kwai (Det Centrala Thailand)
Bron över floden Kwai står som ett minnesmärke över de grymheter japanerna utsatte de allierade krigsfångarna för under det 2: a världskriget. Fångarna skulle bygga en järnväg längs floden och man tror att 16 000 allierade och 100 000 asiatiska fångar dog under bygget. Varje år avhålls en show vid bron till minne av de många döda.
Khao Yai Nasjonalpark (Det Centrala Thailand)
Khao Yai Nasjonalpark er med sine 2100 km2 en av landets største nasjonalparker. Parken er består av frodig regnskog og har både fjell og storslåtte fossefall. Tigre, elefanter, bjørner, villsvin og aper er blant de mange dyr som lever i parken.
Sukhothai (Det Centrala Thailand)
Sukhothai var Siams första huvudstad och grundades 1238. Staden var då imponerande i storlek och utsmyckning och i dag kan man se ruinerna av den praktfulla staden. De många vackra tempelruinerna vittnar om den förra huvudstadens storhetstid.
Wat Phra Sri Ratana Mhatat (Det Centrala Thailand)
Wat Phra Tatana Mahathat ligger i den över 500 år gamla staden Phitsanulok vid floden Nan. Templet rymmer den berömda sittande bronsbuddhan Phra Buddha Chinarat. Buddhan är i Sukothai stil och från det 14:e århundradet. Buddhan är ett av de vackraste exemplen på denna stil.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.