Resebudget till Thailand – detta ska du tänka på

Jessica Heinonen

När man ska ut och resa finns det många utgifter att tänka på. Utöver flyg och boende som finns det en hel del andra kostnader som ska täckas. Därför har vi samlat våra bästa tips till vad du ska tänka på när du gör upp din resebudget till Thailand.

resa i thailandThailand är ett fantastiskt land som gömmer på många äventyr, vackra vyer och gudomlig mat så det är inte så konstigt att svenskarna har tagit landet till sitt hjärta. Men vad ska man då tänka på när man planerar sin resebudget till Thailand?

Flygbiljetter till Thailand

En av de största utgifterna när man planerar en resa till Thailand är förstås flygbiljetterna. Även om lågprisflygbolag som Norwegian flyger direkt till Bangkok från Stockholm, Oslo och Köpenhamn, så kan en flygbiljett ändå utgöra en stor del av resebudgeten.

Om du inte har bestämda datum när du måste resa så finns det alltid en större chans för att hitta billiga flygbiljetter och om du dessutom reser utanför högsäsong så ökar chansen ytterligare. En snabb koll visar att man kan hitta flygbiljetter till Bangkok t/r under årets alla månader för ungefär 5 000 SEK från Arlanda. Avresa från Köpenhamn ligger på ungefär samma nivå, medan det kostar mer att flyga från Göteborg. Flyg till Phuket kostar ca 2 000-2 500 SEK mer än flyg till Bangkok och du kan räkna med att mellanlanda en eller två gånger på vägen dit.

Ju tidigare du vet när du vill resa, desto mer sannolikt är det att du hittar flygbiljetter till ett bra pris och det rekommenderas att du bokar biljetterna minimum 8 veckor innan avresa.

Här är några förslag på flygbiljetter till Bangkok som våra användare har hittat de senaste 48 timmarna:

Köpenhamn - BangkokFrån 7 030:-Sök
Göteborg - BangkokFrån 7 063:-Sök

Här kan du själv hitta billiga flygbiljetter till Thailand.

”Gömda” utgifter

resebudget till ThailandSom alltid när man ska resa finns det en del kostnader som man inte omedelbart tänker på och som ibland kan komma som en överraskning. Några av dessa är:

Transport till flygplatsen. Ska du köra bil och parkera bilden på flygplatsen? Vad kostar då parkeringen på flygplatsen? Är taxi kanske billigare per person om ni är fler som reser? Hur mycket kostar tåget eller bussen? Undersök de olika alternativen och räkna ut vad som är billigast per person och vad du tycker att är värt att betala.

Mat på flyget. På längre flygsträckor klarar man sig sällan utan att äta och på en minimum 10 timmars flygresa till Thailand är det nödvändigt. Ingår mat i biljetten du har bokat? Det lönar sig att kolla upp eftersom maten på flygplan både kan ta slut och vara dyr. Räkna heller inte med att charterbyråernas resor inkluderar mat på flyget, oftast är det mot en extrakostnad.

Transport från flygplatsen. Hur tar du dig från flygplatsen till centrum eller hotellet? Finns det fungerande kollektivtrafik eller är taxi enda alternativet? Ska du använda kollektivtrafik fler dagar? Då kanske det lönar sig att köpa en biljett som räcker mer än en bussresa.

Telefonutgifter. På många hotell och caféer finns det trådlöst internet som gästerna kan använda fritt, men om du ska stanna en längre period i ett land så kanske det kan löna sig att köpa ett lokalt pre-paidkort så att din telefonräkning inte blir alltför våldsam när du kommer hem igen.

Prisnivån i Thailand – hotell

resebudget thailand hotell

En fördel med Thailand är att det är rätt billigt att leva och bo där. Så även om flygbiljetterna kan vara dyra i jämförelse med flygbiljetter till t.ex. Spanien eller Grekland, så kan priset per dag bli billigare i Thailand.

Du kan få ett rum för så litet som 150 SEK/per natt i Bangkok och femstjärniga hotell för runt 700 SEK/natt. Om du reser med en större familj eller med vänner så finns det större villor att hyra på många ställen i Thailand, framförallt nära semesterområden som Krabi och Phuket.

Lyxigare hotell med spa och pool är bland de billigaste i världen i Thailand, så om du vill skämma bort dig någon natt så är det definitivt i Thailand du ska passa på att ta chansen.

Läs också: Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga
Läs också: Lyx i Bangkok för livsnjutare – här är guiden

Prisnivån i Thailand – mat, dryck och annat

resebudget thailand mat

Om du vill få en bra översikt över vad det kostar att leva i Thailand så är webbsidan Numbeo ett bra ställe att börja. Du kan både söka per land eller per destination och priserna är baserade på prisuppgifter från de senaste 18 månaderna. Här är några exempel:

– Enkel måltid (t.ex. street food), 15-25 SEK
– Tre rätters måltid på bättre restaurang för två personer, 120-230 SEK
– Meny på McDonald’s, 50-65 SEK
– Inhemsk öl (0,5 l), 20-25 SEK
– Vattenflaska (0,33 l), 4-7 SEK

Detta är bara en fingervisning om vad man kan förvänta sig att det kan kosta i Thailand. Du väljer ju naturligtvis själv hur mycket du vill spendera på mat och dryck.

Blev du inspirerad att resa till Thailand?

Här är de 10 billigaste charterresorna till Thailand just nu:

Ibis Hua Hin
Hua HinIbis Hua HinThailand (8 nätter)Dubbelrum (2 sängar)
6 895:-Sök
Chom View
Hua HinChom ViewThailand (8 nätter)Dubbelrum - Superior Poolutsikt
6 895:-Sök
Woraburi Sukhumvit Hotel & Resort
BangkokWoraburi Sukhumvit Hotel & ResortThailand (7 nätter)Premium Twinrom
9 765:-Sök
Palm Galleria
Ban Sin HaiPalm GalleriaThailand (8 nätter)Dubbelrum - Superior
9 995:-Sök
Red Planet Surawong Bangkok
BangkokRed Planet Surawong BangkokThailand (7 nätter)Standard Twinrom
10 155:-Sök
The Verandah
Ao NangThe VerandahThailand (8 nätter)Dubbelrum - Superior
10 195:-Sök
Lanta Villa Resort
Ban Ba Kan PaLanta Villa ResortThailand (8 nätter)Dubbelrum deluxe med luftkonditionering med amerikansk frukost
10 295:-Sök
The Leaf Oceanside by Katathani
Ban Sin HaiThe Leaf Oceanside by KatathaniThailand (8 nätter)Dubbelsäng STANDARD
10 395:-Sök
Best Western Phuket Ocean Resort
PhuketBest Western Phuket Ocean ResortThailand (8 nätter)Dubbelrum mot havet. Amerikansk frukost
10 495:-Sök
Beyond Patong
PhuketBeyond PatongThailand (8 nätter)Dubbelrum - De Luxe
10 595:-Sök

Hitta fler flygbiljetter till Thailand här och charterresor här.


Toppfoto (c) istockphoto / IakovKalinin
Kvinna i Bangkok (c) istockphoto / structuresxx
Lyxhotell i Thailand (c) istockphoto / Kevin Miller
Thailändsk mat (c) istockphoto / Michael LuhrenbergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.