Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Bangkok

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 985:- Från 7 075:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Krung Thep
Invånare
5.923.048
Tidszon
Som i övriga Thailand ligger Bangkok sex timmar före Sverige. Thailand byter inte till sommartid, så under sommaren är tidsskillnaden bara fem timmar.

Bästa restid

Top
det rekommenderas att resa till Bangkok i vintermånaderna, eftersom den kvävande hettan kombinerad med föroreningarna från bilarna, gör staden nästan outhärdlig i de varma månaderna. Det är också den tiden med flest folkfester.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Bangkok Insight Guide Bangkok

Kultur och underhållning

Top
Ett nattliv som Bangkoks finns ingen annanstans. Staden har ett mycket stort antal nattklubbar, barer och diskotek, och några av dem är mera rumsrena än andra. I den lokala boxningsringen kan man uppleva nationalsporten thaiboxning och på många av stadens finare restauranger kan man uppleva den graciösa, klassiska thai-dansen.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns tillräckligt med möjligheter i Bangkok. Staden har allt, både lyxhotell och hostels. Når man väljer sitt hotell eller hostel bör man vara förbered på att det sannolikt är mycket ljud från gatan. Beställ hotell i Bangkok här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxis i Bangkok och en förfärlig trafik, så man böra vara inställd på att det kan ta tid att förflytta sig.

Övrig transport

Longtailboats Det går mycket snabbare att ta en longtailboat eller en expressbåt, som seglar på Bangkoks många kanaler än att ta en taxi genom den täta trafiken.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.